Nieuwjaarsdrukte zonder teveel problemen verlopen

In Nederland zijn op oudejaarsavond zo’n 70,4 miljoen sms-berichten verstuurd en in België zijn er maar liefst 96 miljoen digitale nieuwjaarswensen verstuurd. Hiermee waren wederom de records van vorig jaar gebroken.

Nieuwjaar

De digitale nieuwjaarswensen worden steeds meer en meer populair. KPN heeft 27,7 miljoen sms-berichten kunnen verwerken, Vodafone heeft een eigen record gebroken met 25,2 miljoen berichtjes en bij T-Mobile zijn er zo’n 17,5 miljoen berichten verstuurd. Volgens een woordvoerder van KPN heeft het netwerk het wel moeilijk gehad maar zouden er geen problemen zijn voorgekomen.

Nog een veel verbazingwekkender getal vinden we terug in België waar op oudejaar zo’n 96,1 miljoen nieuwjaarswensen zijn verstuurd. Dat is een forste stijging ten opzichte van vorig jaar, toen werden er slechts 78,3 berichten verstuurd. De grootste provider in België, Proximus, verwerkte 40,8 miljoen berichten, een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Er werden zo’n 155.000 sms-berichten verwerkt per minuut. Provider Mobistar telde er 33,04 miljoen en Base, ook wel bekend onder KPN België, 22,27 miljoen. Dat was voor Mobistar een stijging van 40 procent, voor Base een stijging van 19 procent ten opzichte van vorig jaar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters