Nieuwjaarsdrukte zonder teveel problemen verlopen

In Nederland zijn op oudejaarsavond zo’n 70,4 miljoen sms-berichten verstuurd en in België zijn er maar liefst 96 miljoen digitale nieuwjaarswensen verstuurd. Hiermee waren wederom de records van vorig jaar gebroken.

Nieuwjaar

De digitale nieuwjaarswensen worden steeds meer en meer populair. KPN heeft 27,7 miljoen sms-berichten kunnen verwerken, Vodafone heeft een eigen record gebroken met 25,2 miljoen berichtjes en bij T-Mobile zijn er zo’n 17,5 miljoen berichten verstuurd. Volgens een woordvoerder van KPN heeft het netwerk het wel moeilijk gehad maar zouden er geen problemen zijn voorgekomen.

Nog een veel verbazingwekkender getal vinden we terug in België waar op oudejaar zo’n 96,1 miljoen nieuwjaarswensen zijn verstuurd. Dat is een forste stijging ten opzichte van vorig jaar, toen werden er slechts 78,3 berichten verstuurd. De grootste provider in België, Proximus, verwerkte 40,8 miljoen berichten, een stijging van 13 procent ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Er werden zo’n 155.000 sms-berichten verwerkt per minuut. Provider Mobistar telde er 33,04 miljoen en Base, ook wel bekend onder KPN België, 22,27 miljoen. Dat was voor Mobistar een stijging van 40 procent, voor Base een stijging van 19 procent ten opzichte van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Heb er helemaal geen last van gehad gelukkig met T-Mobile. Mijn sms'jes uit voorzorg om 23:15 de deur uit gedaan, dat ging top. Zelf ook om 00:05 nog iets binnengekregen en verbinding met internet altijd gehouden. Bellen om 1 uur ging ook prima 🙂

 2. Jens Royakkers -

  Vertragingen zouden wel mogelijk kunnen wijn, simpelweg omdat er een soort wachtlijst van kracht gaat als er honderd duizenden berichten aankomen op één minuut.

 3. w00fer -

  Je kunt zeggen wat je wil van T-mobile, maar geen enkel probleem gehad met het netwerk in Brabant.

  Dat was met KPN soms wel andere koek.

  En ik heb niet eens een 3G telefoon, maar gewoon GSM netwerk gebruikt.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters