Nieuwste wapen Samsung tegen Apple: een smiley

Het jongste wapen dat Samsung van stal heeft gehaald om zich te verdedigen tegen de patentclaims van Apple, is een smiley.

smiley

Samsung heeft in een Duitse rechtbank een patent te voorschijn gehaald dat het Koreaanse bedrijf in bezit heeft. Het gaat om de wijze van invoeren van een smiley in tekst op een scherm. Apple heeft die invoerwijze van Samsung gestolen, luidt het verwijt.

Het patent is nog maar net aan Samsung toegekend, samen met drie andere. De vier patenten vormen reden voor de twee bedrijven om nog een keer stevig voor rechtbanken te gaan rollebollen. De Duitse rechter is de eerste die zich erover mag uitspreken.

De andere patenten die Samsung recent heeft geregistreerd, zijn divers. Eentje gaat over een manier om tekst op en scherm naar de luidsprekers te zenden, die de tekst uitspreekt. Een methode om data naar een netwerk te verzenden is een ander geregistreerd patent.

Van Apple wordt verwacht dat die op eenzelfde manier met zijn patenten zal schermen voor de rechtbank. Tot nu toe hield Apple zich bezig met de grote lijn, zoals het ontwerp van de iPhone en de iPad dat ‘slaafs’ door Samsung zou zijn gekopieerd in de Galaxy-serie en de Tabs. Ook onderdelen van Android zijn onderwerp van patentgevechten, omdat dat besturingssysteem op iOS lijkt volgens Apple.

Voor dezelfde Duitse rechtbank heeft Apple ook HTC en Motorola gedagvaard voor patentkwesties.

Bron: CNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters