Nieuwste wapen Samsung tegen Apple: een smiley

Het jongste wapen dat Samsung van stal heeft gehaald om zich te verdedigen tegen de patentclaims van Apple, is een smiley.

smiley

Samsung heeft in een Duitse rechtbank een patent te voorschijn gehaald dat het Koreaanse bedrijf in bezit heeft. Het gaat om de wijze van invoeren van een smiley in tekst op een scherm. Apple heeft die invoerwijze van Samsung gestolen, luidt het verwijt.

Het patent is nog maar net aan Samsung toegekend, samen met drie andere. De vier patenten vormen reden voor de twee bedrijven om nog een keer stevig voor rechtbanken te gaan rollebollen. De Duitse rechter is de eerste die zich erover mag uitspreken.

De andere patenten die Samsung recent heeft geregistreerd, zijn divers. Eentje gaat over een manier om tekst op en scherm naar de luidsprekers te zenden, die de tekst uitspreekt. Een methode om data naar een netwerk te verzenden is een ander geregistreerd patent.

Van Apple wordt verwacht dat die op eenzelfde manier met zijn patenten zal schermen voor de rechtbank. Tot nu toe hield Apple zich bezig met de grote lijn, zoals het ontwerp van de iPhone en de iPad dat ‘slaafs’ door Samsung zou zijn gekopieerd in de Galaxy-serie en de Tabs. Ook onderdelen van Android zijn onderwerp van patentgevechten, omdat dat besturingssysteem op iOS lijkt volgens Apple.

Voor dezelfde Duitse rechtbank heeft Apple ook HTC en Motorola gedagvaard voor patentkwesties.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pedrocruz -

  Of ze inbreuk maken of niet… dit verpest de hele business.. eigenlijk is apple deze patenten-oorlog begonnen.

  Quote: Tot nu toe hield Apple zich bezig met de grote lijn, zoals het ontwerp van de iPhone en de iPad dat 'slaafs' door Samsung zou zijn gekopieerd in de Galaxy-serie en de Tabs. Ook onderdelen van Android zijn onderwerp van patentgevechten, omdat dat besturingssysteem op iOS lijkt.

  Dus jullie zeggen dat android sowiezo op iOS lijkt? Zonder enige onderbouwing?

  Ik wil niet als een of andere android fanboy klinken want ik vind dat Apple ook zeer mooi spul maakt, alleen moeten we wel subjectief blijven

  1. Dominick -

   Dat was niet de achterliggende gedachte van die uitspraak, maar ik kan me voorstellen dat het onduidelijk is. Ik heb het even aangevuld met "volgens Apple". Thanx!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters