Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter

Spotify heeft een innovatieve startup genaamd Niland overgenomen. De unieke implementatie van kunstmatige intelligentie gaat de aanbevelingen van de streamingdienst waarschijnlijk sterk verbeteren.

Spotify neemt startup Niland over

Diensten als Spotify zijn fantastische tools om nieuwe muziek te ontdekken. Je kunt niet alleen eindeloos nieuwe artiesten zoeken, maar de streamingdienst beveelt je zelfs nieuwe muziek aan.

De wekelijks ververste Discover Weekly-playlist is daar een goed voorbeeld van. Spotify stelt elke week op basis van je luistergedrag een playlist samen met muziek die jij waarschijnlijk tof vindt.

spotify Premium

Soms heel safe, maar soms ook gokjes die je kennis laten maken met een nieuw genre. Het is de toekomst van streamingdiensten, en een reden dat Spotify nog steeds voorop loopt ten opzichte van de concurrentie.

Kunstmatige intelligentie is dus zeer belangrijk. Dat bleek deze week opnieuw uit Spotify’s overname van de AI startup Niland.Niland werd in 2013 in Parijs opgericht. De startup is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen die muziek aanbevelen. Dat kan Spotify natuurlijk al, maar Niland’s systemen gaan nog een stapje verder.

Machines leren hoe ze muziek kunnen voelen

De manier waarop Niland muziek analiseert verschilt van huidige implementaties. De algoritmes van het bedrijf leren machines om muziek op te delen in specifieke pakketjes, die vervolgens geanaliseerd worden.

De software van Niland kan dus echt muziek lezen, muziek begrijpen. Huidige systemen kijken juist naar de context: “Gebruikers die vaak naar rapper A luisteren, luisteren vaak ook naar rapper B”.

Dat zijn statistieken, waar Niland’s kunstmatige intelligentie zelf de muziek interpreteert. Zoals de startup het zelf uitlegt: “Wij leren machines hoe ze muziek moeten voelen.”

Dat is dus echt een grote stap. Het biedt Spotify de mogelijkheid om zijn aanbevelingen sterk te verbeteren. De context blijft belangrijk, maar het echt begrijpen van muziek is de toekomst van streamingdiensten. Nu nog een flinke portie geduld!

Bron: Niland

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters