Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter

Spotify heeft een innovatieve startup genaamd Niland overgenomen. De unieke implementatie van kunstmatige intelligentie gaat de aanbevelingen van de streamingdienst waarschijnlijk sterk verbeteren.

Spotify neemt startup Niland over

Diensten als Spotify zijn fantastische tools om nieuwe muziek te ontdekken. Je kunt niet alleen eindeloos nieuwe artiesten zoeken, maar de streamingdienst beveelt je zelfs nieuwe muziek aan.

De wekelijks ververste Discover Weekly-playlist is daar een goed voorbeeld van. Spotify stelt elke week op basis van je luistergedrag een playlist samen met muziek die jij waarschijnlijk tof vindt.

spotify Premium

Soms heel safe, maar soms ook gokjes die je kennis laten maken met een nieuw genre. Het is de toekomst van streamingdiensten, en een reden dat Spotify nog steeds voorop loopt ten opzichte van de concurrentie.

Kunstmatige intelligentie is dus zeer belangrijk. Dat bleek deze week opnieuw uit Spotify’s overname van de AI startup Niland.Niland werd in 2013 in Parijs opgericht. De startup is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen die muziek aanbevelen. Dat kan Spotify natuurlijk al, maar Niland’s systemen gaan nog een stapje verder.

Machines leren hoe ze muziek kunnen voelen

De manier waarop Niland muziek analiseert verschilt van huidige implementaties. De algoritmes van het bedrijf leren machines om muziek op te delen in specifieke pakketjes, die vervolgens geanaliseerd worden.

De software van Niland kan dus echt muziek lezen, muziek begrijpen. Huidige systemen kijken juist naar de context: “Gebruikers die vaak naar rapper A luisteren, luisteren vaak ook naar rapper B”.

Dat zijn statistieken, waar Niland’s kunstmatige intelligentie zelf de muziek interpreteert. Zoals de startup het zelf uitlegt: “Wij leren machines hoe ze muziek moeten voelen.”

Dat is dus echt een grote stap. Het biedt Spotify de mogelijkheid om zijn aanbevelingen sterk te verbeteren. De context blijft belangrijk, maar het echt begrijpen van muziek is de toekomst van streamingdiensten. Nu nog een flinke portie geduld!

Bron: Niland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters