Nintendo begint niet aan een telefoon

Nu Sony Ericsson met de Xperia Play een gametelefoon op de markt heeft, zitten game-fans nu gespannen naar concurrent Nintendo te kijken. Komt die ook met een telefoon? Nee, is het antwoord. Nintendo heeft al snel laten weten niet aan zo’n avontuur te beginnen.

Nintendo 3DS

In een interview met CNN meldde de VS-baas van Nintendo, Reggi Fils-Aime, dat het bedrijf ”geen wensen heeft op het gebied van telefonie”. Deze droge opmerking werd gemaakt nadat Nintendo de 3DS (met 3D-technologie zonder brilletje) ‘succesvol’ op de markt heeft gezet in de Verenigde Staten.

De Sony Ericsson Xperia Play is in elf landen gelanceerd. En lijkt het goed te doen. Maar Nintendo laat zich niet gek maken. Dit bedrijf concentreert zich niet op de belfunctie in zijn draagbare gamecomputers, maar op een nieuwe spelervaring. Zoals met de 3D-spellen en de vertrouwde krakers Super Mario, Zelda en Metroid.

Fils-Aime meldt dat Nintendo niet het gevoel heeft dat het een ‘competitief voordeel’ zou hebben op de markt voor mobiele telefonie. Wat hij daarmee bedoelt zegt hij niet, maar we kunnen het wel raden. Spelletjes voor de iPhone in de App Store kosten maar een dollar. Een spel voor een 3DS Nintendo-computer al gauw veertig dollar. Tel uit je winst. Met die prijzen kan Nintendo nooit concurreren op de mobiele markt, dus houdt het bedrijf het bij zijn eigen spelcomputers, en spelletjes.

Bron: Ubergizmo

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters