Nintendo brengt Animal Crossing en Fire Emblem naar smartphones

Nintendo brengt binnenkort de iconische games Animal Crossing en Fire Emblem naar Android en iOS. Daarmee laat Nintendo echter niet de 3DS en WiiU zitten. 

Nintendo

Miitomo
Miitomo

Begin dit jaar bracht Nintendo Miitomo uit voor iOS en Android. De Miitomo-app is een game die gebaseerd is op de Mii-karakters die ook te vinden zijn in de Nintendo Wii en DS, eigenlijk een soort sociaal netwerk dus. Een jaar geleden kondigde de bekende gameontwikkelaar aan dat het apps zou gaan ontwikkelen voor smartphones. Het was een welkome maar onverwachte stap voor het Japanse bedrijf. Nintendo heeft met haar handhelds en consoles namelijk altijd voor een eigen en unieke weg gekozen, wars van wat de concurrentie deed.

Fans vreesden dan ook dat het bedrijf zijn eigen identiteit zou verliezen omdat het dan ook concessies moet doen die nou eenmaal met smartphone games gepaard gaan. Denk aan het gebrek van knoppen, de vaak storende verdienmodellen en de versimpeling van spel mechanismes. Gelukkig liet Nintendo gelijk weten dat het niet complete games uit zou brengen, maar een soort simpele spin-offs. Voor de echte complete Pokémon en Mario spellen zul je nog steeds een 3DS of WiiU moeten kopen.

Animal Crossing en Fire Emblem

Fire Emblem
Fire Emblem op de 3DS

Miitomo kun je dus beschouwen als een sociaal netwerk, dus het bleef dan ook de vraag wanneer Nintendo met een echte game voor Android en iOS zou komen. Vandaag kwam het verlossende antwoord, want Nintendo heeft officieel aangekondigd dat de iconische games Animal Crossing en Fire Emblem naar smartphones komen. Fire Emblem is een strategisch spel waarin je met je eigen leger op een tactische wijze je tegenstanders uit moet schakelen. Animal Crossing maakt je de burgemeester van je eigen stad waarin je zelf je eigen huisje kunt inrichten.

Toegankelijk

Volgens Nintendo moet de Fire Emblem game toegankelijker worden dan de handheld-games, maar wat dat precies voor de gameplay gaat betekenen is nog niet bekend. Ook zal de Animal Crossing app verbonden zijn met de huidige Animal Crossing games en zullen gamers meer plezier hebben als ze dan ook beide spellen spelen. Nintendo beloofde dat het meer echte games zijn dan bijvoorbeeld Miitomo. Verwacht echter geen complete spellen zoals de handheld-games, want dan zou Nintendo zich in zijn eigen voet schieten. Of moet Nintendo gewoon die stap maken om zichzelf te redden na de teleurstellende verkopen van de WiiU?

De games zullen deze lente al verkrijgbaar zijn in Australië en komende zomer kunnen gamers in Amerika er mee aan de slag. Het is nog niet bekend wanneer de spellen in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Bron: Nintendo of America

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters