Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones

Volgend jaar komt Nintendo met een mobiele The Legend of Zelda game. Daarnaast werkt The Pokémon Company aan een nieuw spelletje voor Android en iOS, zo beweert The Wall Street Journal.

The Legend of Zelda komt naar je smartphone

The Legend of Zelda is een iconische gamereeks. Nintendo levert voor elke console weer pareltjes af, met het bijzondere Breath of the Wild als recent hoogtepunt. Binnenkort kunnen we ook op onze smartphone de kleurrijke wereld van Hyrule verkennen.

Nintendo Zelda smartphone

Dat beweert The Wall Street Journal. Volgens de Amerikaanse publicatie is Zelda de volgende grote stap voor de mobiele strategie van de Japanse gamefabrikant. Eerder dit jaar bracht Nintendo Fire Emblem naar Android en iOS, en Animal Crossing zal later dit jaar volgen.

Zo komen op rap tempo alle grote franchises van de bekende fabrikant naar je smartphone. In sommige gevallen gaat het om een simpel spelletje, zoals Super Mario Run, maar in het geval van Fire Emblem kun je er tientallen uren zoet mee zijn.

Wat kunnen we verwachten?

De kans is groot dat The Legend of Zelda ook een simpele mobiele variant krijgt. Fans hopen natuurlijk slechts een jaar na Breath of the Wild weer een gigantische wereld te kunnen verkennen, maar die kans is zeer klein.

Wat dat betreft is alles mogelijk. Van een ritmegame tot een pittige puzzelaar: vrijwel elk spelconcept kun je aankleden met de personages en wereld van Zelda. Waarschijnlijk gaan we volgend jaar pas ontdekken wat Nintendo echt van plan is, zo beweert The Wall Street Journal.

Super Mario Run Nintendo

Ook een nieuwe Pokémon game

In hetzelfde artikel wordt overigens ook beweerd dat The Pokémon Company aan een kaartspelletje voor Android en iOS werkt. Er is al een Pokémon Trading Card Game beschikbaar op de iPad, dus het zou om een mobiele port kunnen gaan.

Zowel Nintendo als The Pokémon Company willen niet op de geruchten reageren, dus voorlopig blijft het een kwestie van geduld hebben. Wat zou jij in een mobiele Zelda game willen zien? Check deze bizarre experimenten die je in Breath of the Wild uit kunt voeren.

Bron: The Wall Street Journal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters