Nintendo komt met drie mobiele games per jaar

Nintendo is van plan om twee tot drie mobiele games per jaar uit te gaan brengen. Super Mario Run is een groot succes dat naar meer smaakt.

Super Mario Run

Tatsumi Kimishima

Nintendo bracht vorige week zijn eerste echte mobiele game uit, Super Mario Run. Het spelletje werd gelanceerd op iOS. Dat was niet alleen een mijlpaal voor Nintendo, maar ook een indrukwekkend record: Super Mario Run werd in de eerste dagen meer gedownload dan Pokémon Go en Clash Royale. Dat smaakt naar meer dus, ook wat Nintendo betreft. De Japanse gamefabrikant heeft namelijk bevestigd dat het vanaf nu twee tot drie mobiele games per jaar uit wil gaan brengen.

Drie games per jaar

Tatsumi Kimishima, de president van de gamefabrikant, heeft tegenover de Japanse publicatie Kyoto Shimbun bevestigd dat het bedrijf aan een aantal nieuwe mobiele games werkt. Volgens hem ziet de gamefabrikant mobiele games nu als een derde pilaar van zijn business. Tot nu toe was het bedrijf enkel gefocust op handhelds en consoles. Als gevolg daarvan zal het bedrijf twee tot drie games per jaar uit gaan brengen, dus ook in 2017. Daarnaast verwacht Kimishima dat Super Mario Run uiteindelijk meer dan 100 miljoen keer gedownload zal worden in de App Store, en dat Nintendo luistert naar feedback van de fans. Hij kon helaas niet bevestigen wanneer het spelletje naar Android zal komen.

Nintendo

Nintendo stond altijd bekend om zijn eigenwijze houding. De gamefabrikant nam vreemde keuzes als het om zijn hardware gaat, dwars tegen de trends binnen de markt in. Met de Wii en DS leverde dat gigantisch succes op, maar hun opvolgers zijn relatief geflopt. Met de aankomende Nintendo Switch, een nieuwe console, combineert het Japanse bedrijf het beste van handhelds en consolegaming. Juist daarom is er opeens plek voor mobiele games: het bedrijf concurreert niet meer echt met zichzelf. Bovendien blijven de mobiele games relatief simpel.

Bron: YahooJapan via NintendoEverything

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters