Nintendo gaat eindelijk games voor smartphones maken

Super Mario, Donkey Kong, Mario Kart: het is maar een kleine greep uit het legendarische aanbod van Nintendo-games. De Japanse gamegigant gaat nu eindelijk ook games maken voor smartphones.

Nintendo overweegt voor het eerst om games voor smartphones en tablets uit te brengen marionsmb2

Het heeft hiervoor de handen ineengeslagen met DeNA, een Japanse game-ontwikkelaar voor smartphones. Welke Nintendo-games richting de smartphone gaan is nog onbekend, maar het is wel zeker dat bekende Nintendo-karakters voor smartphonegames gebruikt gaan worden.

Dit laten Nintendo en DeNA weten in een verklaring. “Nintendo en DeNA zijn van plan om samen spelletjes te ontwikkelen die specifiek zijn gemaakt voor ‘smart devices’. Hierbij maakt het gebruik van Nintendo’s intellectuele eigendom”, staat er in de verklaring.

“Nintendo verwacht hier profijt van te hebben omdat meer mensen zo kennis maken met Nintendo’s intellectuele eigendom”, wat neerkomt op bekende karakters zoals bijvoorbeeld Super Mario. “DeNA verwacht hier ook sterker van te worden, omdat het gebruik kan maken van Nintendo’s intellectuele eigendom.”

Om de overeenkomst verder kracht bij te zetten, nemen de twee bedrijven ook een aandeel in elkaar. Nintendo neemt een belang van 10 procent in DeNA, terwijl laatstgenoemde een belang van 1,24 procent in Nintendo neemt. Dit kost beide bedrijven omgerekend 22 miljard yen. Omgerekend is dat goed voor ongeveer 171,3 miljoen euro.

Het is nog onbekend wanneer de Nintendo-games van DeNA af zijn. Nu is het de grote vraag welke games er ontwikkeld gaan worden. Komt Mario Kart naar de smartphone? Of komen er eerst spelletjes zoals Super Mario uit? Verder is het de vraag of de games gratis zullen zijn, of dat je er geld voor moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters