Nintendo gaat eindelijk games voor smartphones maken

Super Mario, Donkey Kong, Mario Kart: het is maar een kleine greep uit het legendarische aanbod van Nintendo-games. De Japanse gamegigant gaat nu eindelijk ook games maken voor smartphones.

Nintendo overweegt voor het eerst om games voor smartphones en tablets uit te brengen marionsmb2

Het heeft hiervoor de handen ineengeslagen met DeNA, een Japanse game-ontwikkelaar voor smartphones. Welke Nintendo-games richting de smartphone gaan is nog onbekend, maar het is wel zeker dat bekende Nintendo-karakters voor smartphonegames gebruikt gaan worden.

Dit laten Nintendo en DeNA weten in een verklaring. “Nintendo en DeNA zijn van plan om samen spelletjes te ontwikkelen die specifiek zijn gemaakt voor ‘smart devices’. Hierbij maakt het gebruik van Nintendo’s intellectuele eigendom”, staat er in de verklaring.

“Nintendo verwacht hier profijt van te hebben omdat meer mensen zo kennis maken met Nintendo’s intellectuele eigendom”, wat neerkomt op bekende karakters zoals bijvoorbeeld Super Mario. “DeNA verwacht hier ook sterker van te worden, omdat het gebruik kan maken van Nintendo’s intellectuele eigendom.”

Om de overeenkomst verder kracht bij te zetten, nemen de twee bedrijven ook een aandeel in elkaar. Nintendo neemt een belang van 10 procent in DeNA, terwijl laatstgenoemde een belang van 1,24 procent in Nintendo neemt. Dit kost beide bedrijven omgerekend 22 miljard yen. Omgerekend is dat goed voor ongeveer 171,3 miljoen euro.

Het is nog onbekend wanneer de Nintendo-games van DeNA af zijn. Nu is het de grote vraag welke games er ontwikkeld gaan worden. Komt Mario Kart naar de smartphone? Of komen er eerst spelletjes zoals Super Mario uit? Verder is het de vraag of de games gratis zullen zijn, of dat je er geld voor moet betalen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters