Nintendo komt met eerste game op smartphone

Over een paar uurtjes wordt in Japan Miitomo gelanceerd door Nintendo. Het is de eerste keer dat Nintendo zich waagt aan een app voor de smartphone.

Al zolang we smartphones hebben, willen we er Nintendo games op spelen. Maar Nintendo heeft tot nu toe altijd zijn games exclusief op het eigen platform uit willen brengen. Dit tot grote frustratie van gamers over de hele wereld, die graag een Zelda of een Super Mario game willen spelen, maar daar niet een speciale spelcomputer voor willen aanschaffen. Deze frustratie wordt ook door de aandeelhouders van Nintendo gedeeld. Het Japanse bedrijf kampt al jaren met grote verliezen, mede door het falen van de opvolger van de Wii, de Wii U.
Anders dan bijvoorbeeld Sony en Microsoft is Nintendo van origine een speelgoedfabrikant. Misschien dat dit ook de reden is dat er zo star vast wordt gehouden aan het eigen platform. Als Nintendo een Mario of Zelda game zou vrijgeven voor andere platformen zoals de Playstation of de Xbox, dan zijn ze direct uit de rode cijfers.

Nintendo gaat lekker zijn eigen gang

Nintendo zou Nintendo niet zijn als het gewoon zou doen wat het publiek wil en eenvoudigweg de zeer succesvolle eigen games naar iOS of Android zou overzetten.
Miitomo is geen game, maar een sociaal platform, dat zijn oorsprong vindt in de Mii creatietool die we kennen uit de Nintendo Wii. Mii’s zijn Avatars die geheel naar eigen wens te kleden en te stylen zijn. De avatars in Miitomo zijn niet zo heel veel veranderd sinds we ze voor het eerst zagen in 2006.

Mix van persoonlijke en algemene gesprekken

Nintendo wil gebruikers bewegen om meer persoonlijke gesprekken aan te gaan met mede ‘spelers’ door bij het openen van de app vragen te stellen als: welke TV serie kijk je op dit moment, welk nieuws houd je bezig of wat is het laatste dat je aangeschaft hebt. Jouw vrienden kunnen deze antwoorden zien en hier weer op reageren. Het is dus een mooie combinatie van één op één communicatie en openbare communicatie. Jouw vrienden op Facebook die de app hebben geinstalleerd zullen automatisch in jouw ‘universe’ verschijnen en daar kun je dus ook mee praten. Het verdienmodel van Nintendo zit hem in de character customization; sommige kledingstukken, haarstijlen of virtuele gadgets kosten geld. Kortom, het soort minitransacties die we inmiddels gewend (en meer dan zat) zijn.

MiiTomo is voorlopig alleen in Japan beschikbaar, maar de verwachting is dat de app ook naar Europa en de Verenigde Staten komt. We zijn heel beniewd of Miitomo populair gaat worden, maar wachten toch met smart op de eerste échte games voor op de smartphone. Gelukkig in Nintendo daar ook mee bezig. Er zullen 4 games verschijnen van Nintendo in het aankomende jaar.

Bron: Miitomo

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters