Nintendo wil Nokia aanklagen vanwege SNES-emulator

Vanwege het aanprijzen van een SNES-emulator door Nokia, wil Nintendo het bedrijf aanklagen. Door een video te tonen waarin een spel gespeeld werd met de SNES-emulator meent Nintendo dat Nokia illegale activiteiten aanmoedigt.

Nokia N900 SNES emulator

Nokia heeft in een filmpje onlangs een SNES-emulator getoond waarmee het mogelijk is om games van het Nintendo-platform te spelen. Doorgaans zijn de emulators die gebruikt worden om games van een ander platform mee af te spelen legaal, maar mogen de roms waar de games op staan niet zomaar verspreid worden. Hierdoor kunnen emulators bijvoorbeeld in de Android Marketplace uitgegeven worden, zolang de roms zelf er niet bijgeleverd zijn. Omdat Nokia in het gewraakte filmpje beelden toonde van een emulator waarmee een spel gespeeld werd, heeft Nintendo besloten om te onderzoeken of het Nokia kan aanklagen. Volgens de maker van de SNES promoot Nokia illegale activiteiten door te tonen dat de N900 in staat is om illegale games te spelen met de SNES-emulator.

In het filmpje, dat inmiddels van YouTube verwijderd is, is te zien hoe de games Super Ghouls, Super Mario World en Ghosts gespeeld worden. Tevens meldt Nokia dat sommige emulators aparte rom-images nodig hebben om spellen te kunnen spelen. Game-uitgevers zouden het niet erg vinden dat er images van de desbetreffende games worden gemaakt zolang de gebruiker het origineel bezit. Deze uitspraak was waarschijnlijk een doorn in het oog van Nintendo. Nokia heeft nog geen reactie gegeven op de mogelijke aanklacht van Nintendo.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. v-power -

      (Super) Nintendo wel, maar de spellen worden op verschillende manieren nog steeds verkocht. Soms met kleine grafische updates en soms gewoon standaard als classic games, bv als retro op de xbox 360.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters