Maak kennis met de Noa N10: iPhone X kopie?

Het meest controversiële onderdeel van de iPhone X is ongetwijfeld de inham bovenin het scherm. De notch. Apple ging de concurrentie achterna met dunne schermranden. Het bedrijf zette echter tegelijkertijd flink in op gezichtsherkenning, waarvoor een stel sensoren nodig is. Het resultaat? Een inham waar de TrueDepth-sensor in verwerkt zit. Maak kennis met de Noa N10.

Noa N10: iPhone X kopie?

Controversieel of niet, Chinese copycats nemen het gewoon over. Onlangs deelden we nog het verrassende nieuws dat niet iPhones, maar Samsung smartphones het meest worden nagemaakt. Chinese fabrikanten komen echter ook geregeld met iPhone-kopieën op de proppen. Toestellen die stiekem op Android draaien, maar die je niet van iOS kunt onderscheiden.

Noa N10 iPhone X kopie

Het Chinese merk Noa pakt het anders aan. Het bedrijf probeert niet net te doen alsof het de iPhone X verkoopt, maar laat zich wel sterk inspireren door Apple’s smartphone. Maak kennis met de Noa N10. Dit onlangs onthulde toestel valt meteen op door zijn… inham. Helaas wordt de tekortkoming van veel van dit soort merken juist hiermee volledig benadrukt: slordige software.

Zelfs in de officiële promotievideo valt het meteen op dat de software amper rekening houdt met de notch. Apple gebied ontwikkelaars om de inham heen te werken, in plaats van onhandig informatie te bedekken. Noa krijgt natuurlijk niet alle ontwikkelaars met zich mee, maar zelfs het besturingssysteem zelf gaat er slecht mee om. De inham overlapt met de interface. Zelfs de klok is niet helemaal zichtbaar.

Bovendien profiteer je in het geval van de N10 niet compleet van de dunne schermranden. Aan de onderkant zit wel een dikkere rand. Dit soort fabrikanten reageert op een overhaaste manier op de bewegingen van Apple. Met als gevolg toestellen die je eerlijk gezegd beter kunt vermijden.

Degelijke specificaties

Qua specificaties lijkt dit echter allesbehalve een luie kopie te zijn. Waar pure copycats puur op design focussen en extreem besparen op specs, levert Noa op papier een mooi pakketje af. In de keramieken behuizing zit de octa-core MediaTek 6763, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Een 3600 mAh batterij zorgt ervoor dat het 6.2-inch scherm het volhoudt. Verrassend genoeg komt het toestel uit met Android 8.0 Oreo. Voor 300 euro.

Noa N10 iPhone X kopie

Wellicht moeten we de Noa N10 dus niet te snel afschrijven. Misschien kan het merk de reputatie van dit soort Chinese merken ontstijgen. We gaan het eind volgende maand ontdekken. Dan gaat Noa zijn nieuwe toestel tonen tijdens het Mobile World Congress, in Barcelona. We zijn zeer benieuwd! Hopelijk is de software dan verder aangepast en worden we verrast. Check hier wat Samsung tijdens het Mobile World Congress gaat onthullen.

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters