Nog geen derde van Androidtelefoons loopt al op 2.3 Gingerbread

Nog geen derde van alle in omloop zijnde Androidtelefoons loopt al op de laatste versie van dit mobiele besturingssysteem, 2.3 Gingerbread. Om precies te zijn heeft 31 procent van de Androidphones die versie aan boord.

Androidversies september 2011

Dat blijkt uit statistieken die Google bekend heeft gemaakt. Die zijn gepubliceerd in een taartgrafiek. Doel van die periodiek verschijnende statistische informatie is ontwikkelaars duidelijk te maken voor welke versie van het OS ze het beste kunnen ontwikkelen.

Voor de oudere versies van Android, 1.5 en 1.6, zal dat wel niet meer gebeuren, want die hebben minder dan drie procent van de markt voor Androidtelefoons. Maar versie 2.2 Froyo is nog altijd dominant, wat opmerkelijk mag heten, want versie 2.3 Gingerbread is al tien maanden geleden beschikbaar gesteld. Veel fabrikanten blijken de 2.2-toestellen echter geen update te geven.

Als dit zo doorgaat, heeft nog niet eens de helft van de Froyo-toestellen de Gingerbread-update gehad tegen het eind van 2011. Ook werden er tamelijk lang na de lancering van Gingerbread nog steeds toestellen op de markt gebracht met Froyo erop. Wat de fragmentatie van dit OS onderstreept. Voor Google zelf is dit nadelig. De nieuwe HTML5-webapps van Google kunnen op oudere versies van Android niet draaien.

Fabrikanten hebben er echter minder belang bij om hun reeds verkochte toestellen een update te geven, want ze verkopen natuurlijk liever nieuwe telefoons. Google probeert de belangrijkste Androidtelefoonfabrikanten nu bijeen weten te krijgen in de Android Alliance, waarin afspraken over regelmatige updates moeten worden gemaakt. Samsung, Motorola, HTC, LG en Sony Ericsson zijn daarvoor uitgenodigd.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters