Nog geen derde van Androidtelefoons loopt al op 2.3 Gingerbread

Nog geen derde van alle in omloop zijnde Androidtelefoons loopt al op de laatste versie van dit mobiele besturingssysteem, 2.3 Gingerbread. Om precies te zijn heeft 31 procent van de Androidphones die versie aan boord.

Androidversies september 2011

Dat blijkt uit statistieken die Google bekend heeft gemaakt. Die zijn gepubliceerd in een taartgrafiek. Doel van die periodiek verschijnende statistische informatie is ontwikkelaars duidelijk te maken voor welke versie van het OS ze het beste kunnen ontwikkelen.

Voor de oudere versies van Android, 1.5 en 1.6, zal dat wel niet meer gebeuren, want die hebben minder dan drie procent van de markt voor Androidtelefoons. Maar versie 2.2 Froyo is nog altijd dominant, wat opmerkelijk mag heten, want versie 2.3 Gingerbread is al tien maanden geleden beschikbaar gesteld. Veel fabrikanten blijken de 2.2-toestellen echter geen update te geven.

Als dit zo doorgaat, heeft nog niet eens de helft van de Froyo-toestellen de Gingerbread-update gehad tegen het eind van 2011. Ook werden er tamelijk lang na de lancering van Gingerbread nog steeds toestellen op de markt gebracht met Froyo erop. Wat de fragmentatie van dit OS onderstreept. Voor Google zelf is dit nadelig. De nieuwe HTML5-webapps van Google kunnen op oudere versies van Android niet draaien.

Fabrikanten hebben er echter minder belang bij om hun reeds verkochte toestellen een update te geven, want ze verkopen natuurlijk liever nieuwe telefoons. Google probeert de belangrijkste Androidtelefoonfabrikanten nu bijeen weten te krijgen in de Android Alliance, waarin afspraken over regelmatige updates moeten worden gemaakt. Samsung, Motorola, HTC, LG en Sony Ericsson zijn daarvoor uitgenodigd.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Super Mario Run

Grote update voor Super Mario Run uitgerold: dit is er nieuw lees verder

Flappy Bird iOS 11 apps

Deze vijf klassieke must-have apps werken niet meer op iOS 11 😔 lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters