Nog maar 23% van de iPhone-gebruikers is overgestapt naar OS 3.1

Uit statistieken van reclamebureau Admob blijkt dat slechts een kleine 23% van alle iPhone-gebruikers al is overgestapt naar de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone, OS 3.1.

iPhone

Admob, een bedrijf dat advertenties plaatst op mobiele websites en iPhone-applicaties, heeft statistieken vrijgegeven waaruit blijkt dat slechts een kleine hoeveelheid van de iPhone-gebruikers de overstap naar OS 3.1 al heeft gemaakt. Er zit nog een kleine 26% op een variant van OS 2.0 en de andere 51% draait nog OS 3.0 op zijn toestel.

De redenen waarom gebruikers nog niet updaten naar de nieuwste versie van het iPhone-OS is dat Apple er iedere keer weer een draai aangeeft om zo het jailbreaken van het toestel te voorkomen. Uiteraard komt er bij iedere versie weer een nieuwe jailbreak uit, maar dat heeft soms meer tijd nodig dan bij andere updates. Zo is er momenteel nog geen stabiele jailbreak beschikbaar voor OS 3.1. Eén van de redenen waarom mensen die niet van plan zijn te jailbreaken nog niet updaten is omdat Apple heeft besloten om de langverwachte tethering-functie die OS 3.0 bracht, uit te schakelen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de druk van de telecomproviders die liever een duurder abonnement verkopen dat alleen maar werkt met een speciale USB-stick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Ook is er een groot percentage die niet eens weten dat ze kunnen updaten of hoe dat zou moeten. Dat is de categorie die wil kunnen zeggen: ik heb een iPhone. Met hun vorige toestel wisten ze al niet wat de mogelijkheden waren en dat is met de iPhone ook niet echt veranderd.

  1. Dominick -

   Dat percentage is echter niet zo groot, want als je je iPhone aansluit aan iTunes (en dat zal je toch moeten doen want anders werkt hij niet. En als iemand het één keer doet en dan ontdekt dat je muziek kan overbrengen, zal het wel vaker gebeuren) krijg je een melding dat er een update is en het proces zelf is ook voor iedereen te begrijpen. Ik denk dat juist die mensen hem updaten, want die weten toch niet wat de nadelen kunnen zijn en denken "hee, update, dat zal wel goed zijn";)

   1. Jens Royakkers -

    Ik denk dat als je zo een duur toestel koopt weet je heus wel dat je iTunes moet gebruiken. Als je hem aansluit krijg je zowieso al een pop-up, daarna even op updaten klikken en gedaan.

   2. Dominick -

    Heeft niet zo veel met de prijs te maken denk ik, zoals Hans al zegt zijn er veel mensen die het gewoon cool vinden om een iPhone te hebben en geen flauw idee hebben wat het eigenlijk inhoud. Maar iTunes gebruiken zou je inderdaad moeten weten want de eerste keer moet je hem via iTunes activeren 😛

 2. Danijel -

  Hmm, iets dat ik zeker herken. Zelf heb ik ook nog 3.0 erop omdat simpelweg 3.1 te weinig bied om mn jailbreak voor te riskeren. Denk dat ook veel mensen liever lui dan moe zijn aangezien 3.1 weinig bied om moeite voor te doen 😛

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters