Nokia 1100 geliefd bij criminelen

De afgelopen dagen zijn er verschillende geruchten opgedoken over het feit dat de Nokia 1100 erg populair zou zijn onder de criminelen. Deze toestellen met als bouwjaar 2001 of 2002 zouden in staat zijn op het online betalingsverkeer in te breken.

Nokia 1100 drie kleuren

De afgelopen dagen is de Nokia 1100, één van de populairste gadgets aller tijden, weer volop in het nieuws te vinden. Het toestel zou namelijk in staat zijn om in te breken op het digitale betalingsverkeer, waardoor het modelletje erg geliefd is bij de criminelen. De toestellen met als bouwjaar 2001 of 2002 zouden deze fout hebben en er duiken dan ook steeds meer aanbiedingen op van Nokia 1100’s uit de jaren 2001 en 2002. Op sommige sites zouden biedingen zelfs oplopen tot tienduizend euro, wat tientallen keren meer is dan de originele nieuwprijs van het toestel.

Op de mobieltjesmarktplaats Anymobile vertelt verkoper Angello hoe zijn aanbieding van de 1100 opeens erg populair geworden was. Eens in de paar dagen belde iemand hem op naar aanleiding van zijn advertentie of het toestel nog beschikbaar was en vroeg daarbij naar het bouwjaar. Wanneer de potentiële kopers te horen kregen dat het geen toestel uit 2001 of 2002 betrof dropen ze meteen weer af en was alle interesse verdwenen. Nokia heeft laten weten dat dit slechts geruchten zouden zijn en dat het bedrijf niets weet van de eventuele fout die in het toestel zou zitten.

Bron: De Telegraaf

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters