Nokia 2: renders tonen uiterlijk goedkope batterijtopper

Evan Blass heeft weer toegeslagen. De bekende leaker heeft duidelijke renders van de Nokia 2 gelekt, een aankomend budgetmodel van het Finse HMD Global.

Nokia 2: budgetmodel met flinke batterij

HMD Global heeft nog geen woord over de Nokia 2 losgelaten, maar dat houdt de geruchtenmolen niet tegen. Het budgetmodel werd ondanks al gecertificeerd door de FCC, een Amerikaanse instantie die onder andere smartphones certificeert voor ze verkocht worden. Een onthulling is dus nabij, zou je denken.

Daarbij viel vooral de grote batterij op. Het toestel heeft namelijk een batterijcapaciteit van maar liefst 4000 mAh. Dat is voor een vlaggenschip al veel, laat staan een budgetmodel met slechts 1GB aan werkgeheugen. Dat is anno 2017 wel erg weinig, maar als het om accuduur gaat wordt dit ongetwijfeld een topper.

Nokia 2 specificaties HMD Global

Maar hoe gaat de Nokia 2 eruit zien? De comeback van het Finse merk wordt gekenmerkt door een degelijk doch vrij saaie designstijl. De certificering van de FCC kwam gepaard met een aantal onduidelijke foto’s. Evan Blass is gelukkig weer de held van de dag. Hij deelde begin dit weekend vermeende renders van de Nokia 2, op Twitter.

Het onaangekondigde budgetmodel is te zien in twee kleurvarianten: zwart en wit. Of is het zilver? Het design komt vrijwel geheel overeen met dat van zijn grotere en daarmee duurdere broers. Dunne schermranden zijn in de wereld van HMD Global voorlopig nog een toekomstdroom.

Nokia 2 renders

Geen capacitieve knoppen

Wat opvalt, is de afwezigheid van capacitieve knoppen. Dat zijn de knoppen die zich onder je scherm bevinden, zoals de terugknop. In het geval van de Nokia 2 zul je daarvoor het scherm moeten gebruiken, in tegenstelling tot de Nokia 8. Overigens hoeft dat helemaal niet een nadeel te zijn. Sommige gebruikers geven daar de voorkeur aan.

Verder weten we nog vrij weinig over dit spotgoedkope model. Althans, we hopen dat het Android toestel spotgoedkoop gaat worden. De Nokia 2 heeft een 5-inch scherm met een resolutie van 720 x 1280. Onder de motorkap zit vermoedelijk de Snapdragon 212, in combinatie met 1GB aan werkgeheugen en dus een 4000 mAh batterij. Daar kun je niet de hoofdprijs voor vragen.

Ach, de Nokia 3 kost ook al minder dan 200 euro, en doet hier toch echt een schepje bovenop. Wat de Nokia 2 potentieel zeer interessant kan maken, is de mogelijke update naar Android Oreo. HMD Global beloofde onlangs dat zijn complete huidige lineup de update zal ontvangen. Hoort de Nokia 2 daar technisch gezien ook bij? We gaan het zeer binnenkort ontdekken. Lees hier of jouw smartphone ook Android Oreo gaat ontvangen.

Bron: Evan Blass

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters