Maak je borst maar nat: Nokia 3310 komt eraan met 4G en Android

De Nokia 3310 kennen we natuurlijk als het ontzettend stevige mobieltje van heel vroeger, maar tegenwoordig doet de telefoon weer mee in de wereld van de mobiele telefonie. Het toestel werd eerder al uitgebracht als 2G en 3G variant, maar aangezien we nu al toe zijn aan 5G snelheden was een update wel even nodig. Volgend jaar kunnen we als het goed uitkijken naar een nieuwe Nokia 3310, maar nu met 4G ondersteuning en zelfs Android.

2G netwerken niet overal ondersteund

Niet al te lang na het uitbrengen van de 2G Nokia 3310, kwam HMD Global al met een 3G variant. In sommige landen, zoals Australië en Japan, worden 2G netwerken namelijk niet meer ondersteund. Maar zelfs 3G is nog wat langzaam en Nokia liefhebbers zullen blij zijn dat een 4G versie onlangs online is verschenen. Het toestel dook op bij TENAA, de Chinese autoriteit met betrekking tot mobiele telefonie.

Nokia 3310 3G

Nieuwe Nokia 3310 draait op Android

Een ander leuk detail aan de nieuwe Nokia is dat het op het besturingssysteem YunOS draait. YunOS is gebaseerd op Android en dat zou betekenen dat je misschien ook een paar apps op het toestel zou kunnen draaien. Wie weet dat de telefoon uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardige premium smartphone en het gaat opnemen tegen iPhones en Galaxy’s.

Hetzelfde uiterlijk als vorige modellen

De vernieuwde Nokia lijkt qua uiterlijk precies hetzelfde als de vorige modellen. Waarschijnlijk zullen ook de specificaties overeenkomen, afgezien van het feit dat er 4G netwerken ondersteund worden en het natuurlijk op YunOS draait. Wanneer het toestel precies zal komen is onduidelijk, maar meestal duurt een officiële onthulling niet lang meer na het verschijnen van een smartphone bij TENAA.

Nokia 3310

Nog steeds budget prijs

Ook de prijs van het toestel blijft nog even giswerk. De 3G Nokia 3310 wordt verkocht voor zo’n 60 euro en waarschijnlijk zal de 4G versie iets duurder zijn. Aan de andere kant zit de prijs van de 2G Nokia 3310 ook rond de 60 euro en is hij bij sommige aanbieders zelfs duurder. In ieder geval is het erg onwaarschijnlijk dat de nieuwe Nokia boven de 100 euro uit zal komen.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters