Nokia 3310: moderne uitvoering van nostalgisch toestel

Vandaag werd de Nokia 3310, één van de meest legendarische Nokia toestellen, opnieuw gelanceerd. Tijdens het Mobile World Congress werd het toestel onthuld, maar natuurlijk wel in een modernere uitvoering.

Design Nokia 3310 (2017)

Het display van de telefoon komt met een 2.4 inch QVGA display met een resolutie van 240 x 320 pixels en een pixeldichtheid van 167 dpi. Het toestel zelf is 115,6 x 51 x 12,6 mm groot en heeft aan de voorkant een een numeriek toetsenbord, softkeys en een D-Pad. Wie de nieuwe Nokia telefoon wil komen heeft de keuze uit vier verschillende kleuren: grijs, geel, blauw en rood.

Specificaties

Vergeleken met het originele toestel, heeft de 2017 een paar nieuwe features en hardware componenten gekregen. Zo is het toestel uitgerust met een 2 megapixel camera en de optie de opslag uit te breiden tot 32GB door middel van een microSD kaart. De 1200 mAh batterij in de telefoon kan vervangen worden en is goed voor gemiddeld 15 uur telefoneren. Verder ondersteunt de 3310 Bluetooth en heeft het een microUSB poort, waarmee opgeladen kan worden.

Features

In tegenstelling tot de meeste telefoons van tegenwoordig, is het toestel niet volgestopt met allerlei apps. Standaard zit er een muziekspeler en FM radio op. Ook kan gebruik gemaakt worden van een kalender, rekenmachine en agenda. En natuurlijk kan het befaamde spel Snake niet ontbreken op de Nokia 3310.

Prijs

Voor de prijs zou je het toestel bijna gewoon kopen om als collectors item ergens neer te zetten. De adviesprijs van de telefoon is namelijk 49 euro en daarmee meer dan tien keer goedkoper dan de meeste toestellen van tegenwoordig.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. John -

    Leuk, maar echt nostalgie kan ik het niet noemen. Eigenlijk het grootste voordeel van de 3310 was dat ie vrijwel onverwoestbaar was toen der tijd, maar ik betwijfel of dat met de nieuwe behuizing en het nieuwe scherm ook weer het geval is. Maar goed, €49,- is natuurlijk weinig, dus altijd te proberen. Mijn persoonlijke topper was de 6310(i), hoop dat ze daar ook nog eens een remake van maken

      1. John -

        Ja klopt….de 6310i had idd lichtblauw scherm ja. mooie toestelletjes. voor toen der tijd een mooie zakelijke uitstraling. Zou ze zeker bewaren als je ze nog hebt

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters