Nokia 6: HMD Global onthult high-end Nokia smartphone met Android

HMD Global heeft de eerste nieuwe Android smartphone van Nokia aangekondigd: de Nokia 6. Het gaat om een zeer capabele high-end Android smartphone met een premium ontwerp.

Nokia is terug!

Nokia is terug! Het Finse HMD heeft zojuist de Nokia 6 aangekondigd. De Nokia merknaam kon een aantal jaar niet gebruikt worden voor smartphones als gevolg van de overname door Microsoft. Sinds het vierde kwartaal van 2016 kunnen er weer Nokia smartphones uitgebracht worden. Daarvoor is een nieuw Fins bedrijf opgericht, genaamd HMD Global. Het bedrijf bestaat uit oud-medewerkers van Nokia en nieuwe talenten. Het veelbelovende bedrijf zegt echt in te willen spelen op de wensen van consumenten. Dat beweert vrijwel elke nieuwe smartphonefabrikant, maar er is een verschil: Nokia wordt wereldwijd gezien als een van de meest betrouwbare merknamen.

Nokia 6 specificaties

De eerste Nokia-smartphone van HMD is een high-end Android smartphone. Het toestel heeft een 5.5-inch 2.5D-scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 430, in combinatie met een octa-core CPU, de Adreno 505 GPU en 4GB aan werkgeheugen. Het is nog niet bekend hoe groot de accu van de Nokia 6 is. Het toestel beschikt in ieder geval over Quick Charge 3.0. Gebruikers hebben beschikking tot 64GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit een 16MP camera met een diafragma van f/2.0 en PDAF autofocus. Selfies kunnen genomen worden met een 8MP camera, eveneens met een diafragma van f/2.0.

Nokia 6

Prijs en beschikbaarheid

De onderstaande video onthult een premium ontwerp. Dat benadrukt HMD Global ook in zijn bijbehorende persbericht: “Het is onze ambitie om een premium product af te leveren, dat  op elk prijspunt voldoet aan de behoeften van de consument, in elke markt.” De Nokia 6 is specifiek ontworpen voor China, en zal ook enkel daar verkrijgbaar zijn. HMD heeft voor het land gekozen vanwege het grote aantal smartphonegebruikers (593 miljoen in 2017) en omdat Chinezen bovenal waarde hechten aan kwaliteit en een premium ontwerp. Het toestel gaat daar $245 kosten, wat zeker gezien de specificaties een zeer redelijke prijs lijkt te zijn. Westerse consumenten zullen dus nog even geduld moeten hebben, maar vrees niet: HMD Global heeft nog meer Nokia smartphones in de pijplijn zitten voor de komende maanden.

Bron: HMD, AndroidPure

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via