Nokia 6700, 6303 en 5630 XpressMusic voor de camera

Op de TeleVisie beurs hebben we bij Nokia ook een aantal toestellen onder handen genomen met de camera, namelijk de 6700, de 6303 en de 5630 XpressMusic. Ook de nieuwe Gold Arte kwamen we even tegen, achter glas weliswaar.

Nokia 8800 Gold Arte

De Nokia-stand op de TeleVisie beurs was ook vol met leuke toestellen, waarvan we er een aantal even van dichtbij bekeken hebben. Allereerst kwamen we achter glas de Nokia 8800 Gold Arte tegen, die er echt geweldig uitziet. Het toestel is uitgevoerd in goud en heeft daarbij een mooi wit-lederen klepje over het toetsenbord heen. Uit onze ervaring met vorige Nokia Arte-toestellen, de Carbon Arte en de originele Nokia Arte, weten we dat de Arte-toestellen van Nokia een sublieme bouwkwaliteit hebben en we verwachten zeker dat dat ook bij deze Gold Arte het geval is. Al met al is de Gold Arte dus een erg mooie telefoon voor de modebewuste vrouw die ondanks de crisis genoeg geld heeft, hoewel de specificaties niet erg geweldig zijn. Onze review van de Nokia 8800 Carbon Arte, de voorganger van deze vernieuwde Gold Edition, kun je hier lezen.

Nokia 6700

Het tweede toestel dat we op de Nokia-stand tegenkwamen, was de mid-range Nokia 6700. Dit toestel kwamen we in het zilver tegen, maar zal ook in andere kleuren zoals zwart en bruin op de markt gaan komen. Het toestel kan als opvolger van de 6500 Classic gezien worden en het design is dan ook erg mooi. Het toestel voelt super in de hand en is erg strak ontworpen. Een aantal van onze redacteurs waren dan ook meteen verliefd op het toestel, dat ondanks zijn ontzettend platte en compacte uiterlijk toch tal van features heeft. Zo zit er bijvoorbeeld een 5-megapixelcamera en een gps-ontvanger in het toestel. De software van het toestel is niets bijzonders, dit is gewoon de S40-software die we op een groot aantal Nokia telefoons vinden.

Nokia 6700

 

Nokia 6700

 

Nokia 6700

 

Nokia 6303

We zagen ook nog het kleine broertje van de 6700 op de beurs, de 6303. Dit toestel moet binnenkort op de markt komen en is meer een opvolger voor de 6300, bedoeld voor het prepaidsegment. Het toestel voelt veel minder lekker in de hand dan de 6700, maar voor een prepaidtoestel is hij redelijk prettig ontworpen. Vooral het toetsenbord is erg fijn, dit typt lekker doordat de toetsen redelijk groot zijn en aardig ver uit elkaar staan. De interface is dezelfde als die van de 6700, maar het toestel heeft dus wat minder functies. Tot slot kwamen we nog de Nokia 5630 XpressMusic tegen, die eigenlijk altijd een beetje stil is gehouden. Toch is het een mooi toestelletje om te zien dat in drie leuke kleuren gebracht wordt, namelijk zwart met rood, zwart met blauw en zwart met wit. De specificaties zijn niet zo geweldig, maar het design is zeker verfrissend en de trendy kleuren van het toestel maken dat helemaal af. Zeker met het feit in het achterhoofd dat het toestel Symbian S60 draait is dat goed voor elkaar gekregen door Nokia. Mits de prijs goed is een prima toestel voor de muziekluisterende, modebewuste smartphonegebruiker dus.

Nokia 5630

 

Nokia N86

 

Nokia 6700 en E75

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters