Nokia 7 Plus en Nokia 1 in vol ornaat gelekt: speciale toestellen

Eerder deze week kwam verbluffend nieuws rondom de Nokia smartphones van HMD Global naar buiten. Het merk heeft tijdens de feestdagen meer toestellen verkocht dan HTC, Google en OnePlus. Vier miljoen, om precies te zijn. Niet verkeerd voor een merk dat nog maar net aan zijn comeback is begonnen. Ook voor 2018 staan er grote lanceringen op de planning. Waaronder de Nokia 7 Plus en Nokia 1.

Nokia 7 Plus gelekt: Android One

Waaronder de Nokia 7 Plus en Nokia 1. HMD heeft het bestaan van deze smartphones nog niet bevestigd, maar de bekendeĀ leaker Evan Blass heeft al een aantal persrenders gelekt. Vooral de Nokia 7 Plus is een interessant toestel. Het is de eerste Nokia smartphone met afgeronde schermhoeken.

Nokia 7 Plus

Uit eerder gelekte informatie blijkt dat het toestel een 6.0-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9 heeft. De specifieke resolutie is nog niet bekend. Verder kun je de capabele Snapdragon 660 verwachten, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant vind je een dubbele camera van Zeiss en een vingerafdrukscanner. En.. het Android One logo.

Nokia 7 Plus

Dat betekent dat dit model onderdeel is van Google’s Android One initiatief. Oftewel, stock Android Oreo met gegarandeerde snelle updates voor minimaal twee jaar na de lancering. Nu maakt dat in het geval van HMD Global en dus Nokia niet zo’n groot verschil. Het merk onderscheidt zich door zijn toestellen uit te rusten met (bijna) stock Android en de garantie dat elk model Android P krijgt, zelfs de low-end modelletjes.

Nokia 1: Android Go smartphone

Toch is het een mooie extra verzekering. Het tweede gelekte toestel is dus de Nokia 1. Het gaat om een low-end budgetmodelletje, en dat zie je er aan af. Het toestel heeft een schermresolutie van 720 x 1280, slechts 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen. Echt de low-end van de budgetmodellen dus.

Nokia 1

Opvallend genoeg draait dit toestel op Android Go Edition, een superlichte versie van Android. Speciaal door Google ontwikkeld voor opkomende markten. Dat moet dus extra indrukwekkende prestaties uit deze matige hardware gaan persen. Verwacht echter geen wonderen. Naar verwachting worden beide smartphones eind deze maand onthuld, samen met de high-end Nokia 9. Over datĀ flagship lees je hier meer!

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters