High-end Nokia 8 en Nokia 9 onthuld in gelekte video

Er is een onthullingsvideo van Nokia opgedoken, waarin de onaangekondigde Nokia 8 en Nokia 9 te zien zijn. Zijn dit de high-end smartphones van HMD Global?

Nokia is terug, maar waar blijven de high-end smartphones?

Nokia is helemaal terug. Althans, daar heeft HMD Global voor gezorgd, het Finse bedrijf dat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van Nokia bestaat. Dit jaar werden de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 uitgebracht.

De comeback is echter pas helemaal compleet met een high-end toestel. Geruchten hinten al een tijdje naar de Nokia 7, Nokia 8 en Nokia 9. Naar verwachting zal HMD Global de high-end toestellen ergens in de komende maanden onthullen.

Daarom is het zo verrassend dat er al een promotievideo opgedoken is. De bekende lekker Evan Blass ontdekte een onthullingsvideo op Vimeo. De door regisseur George Chevalier Lewis geplaatste video doet precies wat de titel ons belooft: ‘Nokia Reveal Film’.

Het lijkt er namelijk op dat deze te vroeg openbaar gemaakte video het uiterlijk van de Nokia 8 en Nokia 9 onthult. Naast de twee bestaande Nokia modellen zijn er namelijk twee onaangekondigde smartphones te zien.

Nokia 9

De Nokia 9 heeft naar verluidt een dubbele camera met twee 22MP sensors. Het lijkt er sterk op dat de vingerafdrukscanner in het scherm is verwerkt. Bij de Nokia 8, die we zo bespreken, is namelijk wel een fysieke homeknop te zien.

Nokia 8 Nokia 9

Nokia 8

Naast de Nokia 9 ligt waarschijnlijk dus de Nokia 8. Een aantal websites beweren dat het de Nokia 6 is, maar PhoneArena laat met de onderstaande afbeelding zien dat het toch echt om een ander toestel gaat. De Nokia 8 lijkt geen dubbele camera te hebben, ondanks alle geruchten die het tegendeel beweerden.

Nokia 8 Nokia 9

Conclusie: we weten nog steeds bijna niks. Ja, er zijn onaangekondigde toestellen in deze video te zien, en waarschijnlijk gaat het om de Nokia 8 en Nokia 9. Maar verder valt er weinig zinnigs over te zeggen. De geruchten worden namelijk tegengesproken.

Voorlopig blijft het dus een kwestie van geduld hebben. Naar verluidt worden beide modellen pas in het najaar gelanceerd. Hopelijk weten we tegen die tijd meer over Nokia’s high-end smartphones. HMD Global wil een Nexus-achtige strategie hanteren, dus we zijn zeer benieuwd!

Bron: Vimeo via @evleaks

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters