High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera

Het lijkt erop dat de Nokia 9 niet het enige high-end toestel is dat HMD dit jaar uit gaat brengen. Betrouwbare bronnen wijzen nu op een lancering van de Nokia 8 Pro, in augustus of september. De afgelopen feestdagen wist het Finse merk meer toestellen te verkopen dan Google, HTC en OnePlus. Indrukwekkend, en dit jaar wil HMD nog harder gaan scoren. Ondanks maakten we al kennis met de Nokia 7 Plus en Nokia 3. Nu komt daar dus de Nokia 8 Pro bij.

Nokia 8 Pro gelekt: high-end Android smartphone

Eerder dook de naam al op in een officiƫle certificatie en een Nokia-app, met de codenaam Nokia 8 Sirocco. Volgens het doorgaans betrouwbare NokiaPowerUser is dat dus de Nokia 8 Pro, en niet de Nokia 10, zoals we eerst dachten. Maar wat kunnen we verder van de Android smartphone verwachten? Volgens bronnen van die site maakt het toestel gebruik van de Snapdragon 845. Dat is de high-end chip die ook naar de Galaxy S9 en LG G7 gaat komen.

Nokia 8 Pro

De ‘Pro’ in de naam slaat naar verluidt echter vooral op de camera van het toestel. De Nokia 8 Pro maakt hoogstwaarschijnlijk gebruik van geavanceerde technologie van Zeiss die je niet eerder in een smartphone-camera hebt gezien. Denk aan een Penta-lens en een roterende zoom. Nokia stond een paar jaar terug al bekend om de opvallende cameramodules, al leverde dat niet altijd per se betere plaatjes op. Tussen alle eenheidsworst is het echter meer dan welkom. Verfrissend!

Nokia 8 Pro
Links de Nokia 8 Pro

Onder de camera zal een vingerafdrukscanner zitten, zoals je in de gelekte schetsen kunt zien. Het design doet denken aan dat van de gelekte Nokia 9, die 3D-glas aan zowel de voor- als achterkant krijgt. Verder weten we weinig of niks over de plannen van HMD. Bovendien is augustus/september ver weg. Ook als deze gelekte informatie klopt, kan alsnog veel in de tussentijd veranderen. Inclusief de naam. Check ondertussen de veelbelovende Nokia 7 Plus!

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters