Dit zijn de vijf unieke features van de Nokia 8 Sirocco

HMD Global had veel goodies voor Nokia fans tijdens MWC 2018. De smartphonemaker liet maar liefst vijf nieuwe Nokia toestellen zien, waaronder de Nokia 8 Sirocco. De Nokia 8 kennen we natuurlijk al, maar de Nokia 8 Sirocco lijkt wel een totaal ander toestel. Dit zijn de unieke features van de Sirocco ten opzichte van de standaard Nokia 8.

Display

Als je het toestel ziet, is duidelijk dat HMD Global meer naar het randloze design toegaat. Het display is bij de Nokia 8 Sirocco verder uitgestrekt aan de voorkant en de randen eromheen zijn miniemer geworden. Ook de displays zelf zijn niet hetzelfde. Waar de Nokia 8 komt met een 5,3 inch LCD display, is de Sirocco uitgerust met een 5,5 inch OLED display welke ook nog mooi afgerond is voor een extra premium effect.

Nokia 8 Sirocco

Behuizing

Ook de behuizing is aangepakt sinds de komst van de Nokia 8. De standaard 8 heeft namelijk een aluminium behuizing, maar de Nokia 8 Sirocco heeft roestvrijstaal en glas gekregen. Dat geeft het toestel nog net wat meer glans en stevigheid bij het vasthouden, hoewel glas natuurlijk wel een stuk kwetsbaarder is dan aluminium. Aan de andere kant komt de Sirocco weer met een IP67 certificering, wat hem beter bestand maakt tegen water en stof dan de Nokia 8.

Camera’s

Beide toestellen komen met een dubbele camera, hoewel de setup wat verschilt. Bij de Nokia 8 vinden we een dual-camera setup met twee 13 megapixel lenzen. De Sirocco komt aan de andere kant met een 12 megapixel hoofdcamera met een gevoelige groothoeklens en een 13 megapixel lens met 2x optische zoom. Verder is de Dual-Sight modus verbeterd en is de Pro Camera modus terug om als een pro zelf met instellingen aan de slag te gaan.

Nokia 8 Sirocco

Vingerafdrukscanner

De randen boven en onder het display zijn bij de nokia 8 nog redelijk groot, waardoor er nog ruimte is voor de vingerafdrukscanner aan de voorkant. Bij de Nokia 8 Sirocco zijn de randen echter wat smaller geworden, met als gevolg dat de vingerafdrukscanner naar de achterkant is verhuisd.

Nokia 8 Sirocco

Android One

Nokia en Google leken trots met de aankondiging dat HMD Global nu wereldwijd de leidende partner is van Google’s Android One programma. Hiermee worden de toestellen uitgerust met pure Android en is er geen geneuzel meer met eigen interfaces en vaak behoorlijk wat extra apps, die je meestal niet gebruikt. Drie van de onlangs aangekondigde Nokia’s zijn lid geworden van de Android One familie, waaronder ook de Sirocco. Bij de Nokia 8 van vorig jaar vinden we nog geen Android One.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters