‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’

Nokia is helemaal terug! HMD Global komt later dit jaar met de high-end Nokia 9, een toestel dat de Samsung Galaxy S8 lijkt te verslaan in benchmarktests. Bovendien draait de Nokia 9 ook nog eens op bijna stock Android.

Nokia is helemaal terug dankzij HMD Global

Nokia is helemaal terug. Althans, HMD Global, het Finse bedrijf dat nieuwe Nokia smartphones uitbrengt. HMD Global bestaat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van het beroemde telefoonmerk. Er mochten tot vorig jaar geen nieuwe Nokia toestellen uit worden gebracht door de overname van Microsoft.

Nokia 9 benchmarktest

Daar is nu dus verandering in gekomen. HMD Global heeft al mid-range modellen uitgebracht, zoals de Nokia 3 en Nokia 5. Beide toestellen maken indruk met een strak ontwerp en een stevige behuizing, zoals we van Nokia gewend zijn.

HMD Global moet zich echter nog bewijzen met een high-end smartphone. Naar verwachting wordt dat de Nokia 9, een toestel dat onlangs al voorbij kwam in een gelekte promotievideo. Eerder deze week kregen we Nokia 9 te zien op gelekte foto’s. Het toestel werd grotendeels bedekt door een zogenaamde black box, waarmee fabrikanten het uiterlijk van onaangekondigde modellen verbergen.

Nokia 9 benchmarktest

Nokia 9 benchmarktest prestaties

De stukjes die we konden zien zagen er goed uit. Qua design weet Nokia dus wel wat het doet, maar hoe zit dat onder de motorkap? Die vraag kunnen we vandaag voorzichtig beantwoorden. Het lijkt er namelijk op dat de Nokia 9 door een benchmarktest is gehaald.

Het toestel is gespot in de database van een oudere versie van Geekbench, Geekbench 3. De meeste toestellen worden ondertussen getest met Geekbench 4, een benchmark-app voor smartphones.

De Nokia 9 dook op onder de codenaam HMD Global TA-1004. Het toestel wordt aangedreven door een onbekende Qualcomm processor. Als we recente geruchten moeten geloven gaat het om de high-end Snapdragon 835. Dat is dezelfde chipset die je in de Galaxy S8, Xperia XZ Premium en HTC U11 kunt vinden.

Nokia 9 benchmarktest

Verder wordt uit de resultaten duidelijk dat de Nokia 9 4GB aan werkgeheugen heeft en op Android 7.1.1 draait. Geen verbazingwekkende specificaties dus. Maar wat voor prestaties levert dat pakketje op? Op de single-core test scoort het toestel 2255, op de multi-core test 7770.

Dat zijn hogere scores dan de Samsung Galaxy S8. Benchmarktests zeggen lang niet alles, maar gezien de nieuwe Nokia toestellen op bijna stock Android draaien zullen de daadwerkelijke prestaties waarschijnlijk overeen komen met wat er in de tests gebeurt. Oftewel: we hebben te maken met een zeer capabel vlaggenschip. Althans, als het hier echt om de Nokia 9 gaat. We gaan het de komende maanden ontdekken!

Bron: Geekbench via Telefoonabonnement.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. WGACA -

    Ja hallo, de S8 haalde in Geekbench 3 ook 8000+. Geekbench 4 geeft lagere scores. En daarnaast, telefoons zijn al meer dan snel genoeg, dus verschil in dagelijks gebruik ga je niet merken.

  2. ikke -

    Geen verbazigwekkende specs? Tis toch in potentie t snelste toestel, er is momenteel geen beter toestel met die specs hoor dus ik weet niet???

  3. ikke -

    Geen verbazigwekkende specs? Tis toch in potentie t snelste toestel, er is momenteel geen beter toestel met die specs hoor dus ik weet niet?

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters