Nokia 9: gaat het vlaggenschip van Nokia er zo uit zien?

Kan Nokia een totale comeback maken? Dat ligt vooral aan de Nokia 9, het eerste echte vlaggenschip van HMD Global. Een ontwerper geeft ons alvast een fantasievol voorproefje.

Nokia 9 concept

Als trouwe lezer van All About Phones heb je ongetwijfeld vele concepten voorbij zien komen. Vrijwel elke dag pakken aspirerende ontwerpers er de laatste geruchten bij, op basis waarvan ze laten zien hoe het vlaggenschip in kwestie eruit kan gaan zien. Al hoeft dat niet eens. Vaak gaat het enkel om een stukje fantasie, ongeacht wat we al weten over het toestel. Zo moet je de afbeeldingen ook blijven zien, als een stukje fantasie. Wishful thinking.  Toch blijft het leuk om verlekkerd naar concepten te kijken.

Nokia 9 concept

Daarom pakken we er vandaag dit Nokia 9 concept bij. Nokia is dankzij het Finse HMD Global weer helemaal terug. Het bedrijf mocht na de overname van Microsoft een aantal jaren geen nieuwe toestellen uitbrengen. Die tijd is nu voorbij, want de eerste nieuwe Nokia toestellen zijn al aangekondigd.

HMD Global bestaat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van Nokia. Kan het bedrijf nog indruk maken in een verzadigde markt? Het antwoord op die vraag blijven we je nog even verschuldigd. Pas later dit jaar komt namelijk het eerste echte Nokia vlaggenschip uit, de Nokia 9.

Nokia 9 concept

Indrukwekkende details

Dit concept laat zien hoe het langverwachte toestel eruit zou kunnen gaan zien. Het toestel heeft een 5.5-inch scherm met een aspect ratio van 2:1. Ondanks de dunne schermranden heeft de ontwerper toch stereo speakers in de voorkant weten te verwerken. De Nokia 9 draait op Android O en heeft een dubbele camera aan de achterkant. Althans, als de fantasie van deze ontwerper werkelijkheid wordt.

Nokia 9 concept

We weten namelijk vrij weinig over het aankomende vlaggenschip. Geruchten wijzen op de Snapdragon 835, een Carl Zeiss camera, 360-graden audio en dunne schermranden. Neem dit soort concepten dan ook met een flinke korrel zout. Nokia heeft nog Android smartphones voor dit jaar in de planning, dus we horen zeer binnenkort waarschijnlijk meer! Wat moet Nokia doen om jou te overtuigen?

Bron: Phone Designer via Android Headlines

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters