Nokia 9: gaat het vlaggenschip van Nokia er zo uit zien?

Kan Nokia een totale comeback maken? Dat ligt vooral aan de Nokia 9, het eerste echte vlaggenschip van HMD Global. Een ontwerper geeft ons alvast een fantasievol voorproefje.

Nokia 9 concept

Als trouwe lezer van All About Phones heb je ongetwijfeld vele concepten voorbij zien komen. Vrijwel elke dag pakken aspirerende ontwerpers er de laatste geruchten bij, op basis waarvan ze laten zien hoe het vlaggenschip in kwestie eruit kan gaan zien. Al hoeft dat niet eens. Vaak gaat het enkel om een stukje fantasie, ongeacht wat we al weten over het toestel. Zo moet je de afbeeldingen ook blijven zien, als een stukje fantasie. Wishful thinking.  Toch blijft het leuk om verlekkerd naar concepten te kijken.

Nokia 9 concept

Daarom pakken we er vandaag dit Nokia 9 concept bij. Nokia is dankzij het Finse HMD Global weer helemaal terug. Het bedrijf mocht na de overname van Microsoft een aantal jaren geen nieuwe toestellen uitbrengen. Die tijd is nu voorbij, want de eerste nieuwe Nokia toestellen zijn al aangekondigd.

HMD Global bestaat voor een groot deel uit voormalig medewerkers van Nokia. Kan het bedrijf nog indruk maken in een verzadigde markt? Het antwoord op die vraag blijven we je nog even verschuldigd. Pas later dit jaar komt namelijk het eerste echte Nokia vlaggenschip uit, de Nokia 9.

Nokia 9 concept

Indrukwekkende details

Dit concept laat zien hoe het langverwachte toestel eruit zou kunnen gaan zien. Het toestel heeft een 5.5-inch scherm met een aspect ratio van 2:1. Ondanks de dunne schermranden heeft de ontwerper toch stereo speakers in de voorkant weten te verwerken. De Nokia 9 draait op Android O en heeft een dubbele camera aan de achterkant. Althans, als de fantasie van deze ontwerper werkelijkheid wordt.

Nokia 9 concept

We weten namelijk vrij weinig over het aankomende vlaggenschip. Geruchten wijzen op de Snapdragon 835, een Carl Zeiss camera, 360-graden audio en dunne schermranden. Neem dit soort concepten dan ook met een flinke korrel zout. Nokia heeft nog Android smartphones voor dit jaar in de planning, dus we horen zeer binnenkort waarschijnlijk meer! Wat moet Nokia doen om jou te overtuigen?

Bron: Phone Designer via Android Headlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. I.H. -

  Ik ben nog steeds erg gehecht aan mijn nokia lumia. Maar ook aan het Windows-besturingssysteem Als Nokia op Android gaat draaien haak ik helaas af. Als Microsoft ophoudt met Windows mobile ga ik toch (helaas!!) over op Apple. Android vind ik veel te rommelig, itt tot de tegels van Windows.

  1. Pierre -

   Je hoeft echt niet naar apple hoor als je geen andriod wil, er zijn nog wel meer merken die op windows draaien maar dat besturings system krijgt veel te weinig ondersteuning van de ontwikkelaars daarom te weinig apps, ik wacht met smart op de nieuwe nokia’s, mijn lumia 930 is aan vervanging toe en als ze niet opschieten wordt het een ander merk waar een kale android versie op draait.

   1. John -

    Ik heb zelf ook de 930, bevalt me uit stekend. Hoop toch dat er echt weer een windows phone uitkomt. Heb niks met Iphone. EN heb eigenlijk geen zin in Android

 2. Mick -

  Niks doen om mij te overtuigen. Duurt echter wel lang voordat hij gaat komen. Q3 volgens diverse sites. Als de specs kloppen, dan schaf ik hem heel graag aan.
  Hopelijk binnenkort een introductie met de daadwerkelijke specs. De Nokia 6 laat ook al zo lang op zich wachten eer hij in Nederland uitkomt.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters