Prijzen, specificaties en onthullingsdatum Nokia 9 vlaggenschip gelekt

Nokia heeft dit jaar een flinke comeback gemaakt dankzij HMD Global. Dat is het Finse bedrijf dat grotendeels uit voormalig medewerkers van Nokia bestaat. Het is dus niet een typisch gevalletje van een licentie die simpelweg gebruikt wordt. Hier zit echt de passie van originele werknemers achter. Op naar de Nokia 9 en Nokia 8 (2018)!

HMD Global brengt Nokia terug

En dat heeft gewerkt. Al jaren is het vrijwel onmogelijk om een significant marktaandeel in de smartphonemarkt te veroveren. Een fabrikant als OnePlus is echt een uitzondering. Sterker nog, steeds meer spelers gooien de handdoek in de ring. Toch kunnen we nu voorzichtig concluderen dat het HMD Global lijkt te gaan lukken.

De fabrikant probeert het gat dat de Nexus-serie achterliet op te vullen. Oftewel: stock Android, lagere prijzen en snelle updates. En hoe: alle Nokia-modellen van dit jaar krijgen Android Oreo en Android P. Ook de goedkoopste budgetmodellen. En dat zijn er ondertussen best wat. Een belofte waar veel fabrikanten wat van mogen leren. Althans, voorlopig blijft het een belofte. Eerst zien, dan geloven.

Nokia 8 review design
De huidige Nokia 8

De Nokia 8 maakt gebruik van de Snapdragon 835. Echt een high-end topper dus, maar toch heeft HMD Global nog steeds niet zijn flagship onthuld. Dat is de Nokia 9, een toestel waar we al enkele maanden geruchten over voorbij zien komen. We hebben al renders mogen bewonderen, maar een onthulling bleef tot nu toe uit.

Nokia 9 en Nokia 8 (2018): onthulling en specificaties

We hebben goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de Nokia 9 tot volgend jaar is uitgesteld. Dat bevestigen insiders. Het goede nieuws is wel dat we nu weten wanneer het toestel wordt onthuld: 19 januari. Het Finse bedrijf gaat naar verluidt twee high-end smartphones onthullen: de Nokia 9 en de opvolger van de Nokia 8. Voor de Nokia 9 kun je een high-end toestel met een modern design verwachten. Oftewel, dunne schermranden.

Nokia 9 mock-up HMD GLOBAL
Een mock-up van de Nokia 9

Ook zijn de vermeende specificaties van beide toestellen gelekt. De Nokia 9 krijgt een 5.5-inch Quad HD scherm, 6GB aan werkgeheugen en 64/128GB aan intern opslaggeheugen. Dezelfde bron beweert dat zowel de Nokia 8 (2018) en de Nokia 9 dunne schermranden krijgen. Beide toestellen hebben een scherm met een beeldverhouding van 18:9, de Snapdragon 835, een dubbele camera en zijn waterdicht. Althans, als we de geruchten moeten geloven.

Oh ja, er is ook slecht nieuws: waarschijnlijk hebben beide toestellen geen headphone jack. Daarnaast zijn de vermeende prijzen van de Nokia 9 gelekt. Het 64GB-model gaat naar verluidt omgerekend 470 euro kosten. Voor de 128GB-variant zul je omgerekend 535 euro kwijt zijn. Voorlopig blijven het geruchten, maar de kans is groot dat dit allemaal daadwerkelijk klopt. Check ondertussen de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9.

 

 

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters