Nokia 9 kijkt af bij Huawei: driedubbele camera

HMD Global heeft dit jaar al redelijk wat Nokia toestellen onthuld, maar we wachten nog altijd op de ongrijpbare Nokia 9. Via de Finse site SuomiMobili zou nu echter een overzicht van de specs zijn gelekt. Of het om legit specificaties gaat is natuurlijk onzeker. Dit site is in het verleden inderdaad wel eens met kloppende informatie gekomen, maar ook met dingen die met een korrel zout genomen hadden moeten worden. Bekijk de specs dus, maar til er niet al te zwaar aan.

Nokia 9 met driedubbele camera

Als het inderdaad om de daadwerkelijke specificaties van de Nokia 9 gaat, belooft het wat te worden. Onlangs onthulde Huawei zijn P20 Pro model met aan de achterkant maar liefst drie lenzen.

Volgens de gelekte spec sheet zou de Nokia 9 ook die kant op gaan en zelfs meer megapixels in de aanbieding hebben. Aan de achterkant zouden we namelijk 41 megapixel, 20 megapixel en 9,7 megapixel Carl Zeiss lenzen vinden met 4x optische zoom.

Het zal waarschijnlijk, net als bij de Huawei P20 Pro, gaan om een RGB sensor, een monochrome sensor en een telefotolens. De Huawei P20 Pro komt met een 40 megapixel/20 megapixel/8 megapixel combinatie.

Nokia 9 spec sheet

Bothies en draadloos opladen

Aan de voorkant zou je 21 megapixel selfies kunnen maken en zou je ook weer bothies kunnen schieten, waarbij de voorste en achterste camera’s tegelijkertijd een foto maken. Verder zou het toestel uitgerust zijn met Qualcomm’s Snapdragon 845 processor in combinatie met 8GB RAM en 256GB opslagruimte.

De 3.900 batterij zou je draadloos kunnen opladen en Nokia 9 zou komen met een 6,01 AMOLED display met een vingerafdrukscanner aan de voorkant.

Zoals gezegd moet je deze informatie dus met een korreltje zout nemen. Helaas werd de Nokia 9 niet onthuld tijdens WMC 2018, maar volgens bepaalde bronnen komt hij er nog steeds aan en zouden we hem laat in het jaar kunnen verwachten.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters