We hebben goed nieuws over de Nokia 9 (2018) 📱

Nokia is sinds vorig jaar helemaal terug. Althans, de merknaam. HMD Global brengt Android smartphones uit met de Nokia-licentie. Dit is echter geen gevalletje BlackBerry, want HMD Global bestaat grotendeels uit voormalig medewerkers van het Finse merk. De comeback is zeker geslaagd: in het vierde kwartaal van vorig jaar, werden er meer Nokia smartphones verkocht dan die van Google, OnePlus en HTC. Nu is het tijd voor de Nokia 9.

Nokia 9: een echt flagship

Toch hebben we nog steeds nog niet een echt flagship gezien. De onlangs onthulde Nokia 8 Sirocco komt al in de buurt, maar dat is nog niet helemaal premium. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben. We weten namelijk al enkele maanden dat de Nokia 9 eraan komt. Een high-end flagship met een innovatief design en nieuwe features. Sterker nog, in december hebben we al renders voorbij zien komen. Inclusief een flinke korrel zout.

We verwachten een 5.7-inch scherm, met zeer dunne schermranden en een beeldverhouding van 18:9. Een design dat naast de Galaxy S9 overeind blijft. Onder de motorkap vind je overigens hoogstwaarschijnlijk exact dezelfde chip als in andere flagships, de Snapdragon 845. Nu kunnen we een nieuw detail aan dat lijstje met gelekte specificaties toevoegen. Volgens bronnen binnen de industrie krijgt de Nokia 9 namelijk een vingerafdrukscanner in het scherm. Niet eronder, niet op de achterkant, maar in het schermpaneel verwerkt.

Nokia 9 mock-up HMD GLOBAL
Een mock-up van de Nokia 9

Op dit moment is Vivo de enige fabrikant die dat voor elkaar heeft gekregen. De Galaxy S9 heeft een vingerafdrukscanner aan de achterkant, en hetzelfde geldt naar verluidt voor de Samsung Galaxy Note 9. Met zo’n feature gaat Nokia (en daarmee HMD Global) zichzelf echt onderscheiden. Al helemaal gezien Vivo’s toestellen hier niet echt bekend zijn, of uitgebracht worden. Dit gerucht wordt overigens bevestigd door een tweede, onafhankelijke bron.

Diezelfde bron heeft echter ook ander nieuws. Nieuws waar je afhankelijk van je smaak juist blij, of verdrietig van wordt. De Nokia 9 krijgt namelijk naar verluidt ook een notch. Net zoals de iPhone X dus. In dit artikel laten we zien hoe de Galaxy S9 er met een notch uit zou zien. En hier kun je de Nokia 8 Sirocco checken.

🔥Lees ook: De Nokia 8 Sirocco is een schitterende subtopper

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters