Nokia: “Afzet Lumia 800 naar verwachting”

Analisten menen dat Nokia haar gestelde doel van 2 miljoen verkochte Lumia 800-smartphones dit kwartaal niet gaat halen. Volgens de producent liggen de verkopen van het toestel op schema, al wil de producent niet exacte cijfers prijsgeven.

Analisten gingen er vanuit dat Nokia eind 2011 ongeveer 2 miljoen telefoons zal gaan verschepen naar providers en retailers. Maar het lijkt erop dat Nokia dit aantal niet zal gaan halen, aldus een analist tegenover Bloomberg. Volgens de analist van Pacific Crest Securities Inc. zal de teller op 1 miljoen Lumia 800-smartphones blijven steken. De 1 miljoen stuks is alleen het verscheepte aantal richting Nokia partners. De analist gaat er vanuit dat ongeveer de helft hiervan daadwerkelijk de consument zal bereiken.

Als gevolg hiervan kreeg het aandeel van Nokia klappen op de beurs. Zo stond het aandeel op de dag van de publicatie van het commentaar van de analist op 12 procent lager. Inmiddels was het verlies afgezwakt naar minus 5 procent als gevolg van de uitspraken. Nokia zelf wilde tegenover Reuters niet reageren op exacte verkoopcijfers. De Lumia 800 is nog maar een week officieel beschikbaar en volgens de provider zijn de verkopen in Engeland erg goed te noemen. Volgens Nokia is de Lumia 800 de best verkopende smartphone van de producent in de recente historie.

Nokia Lumia 800 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Laat die Amerikaanse analisten maar praten.. dat ding is daar nogineens gelanceerd, en ze moeten zich niet bemoeien met europa!! Duitse analisten vertelde gisteren dat ze de 2milj zeker voor eind van het jaar gaan halen.. Toestel loopt hier als een trein in ieder geval! Persoonlijk ben ik niet van het toestel gecharmeerd:Y

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters