Nokia, Amazon en Microsoft overwogen om BlackBerry te kopen

Volgens twee bronnen is RIM bijna in handen geweest van Nokia of Microsoft of Amazon. De drie bedrijven hadden interesse in de activiteiten van RIM, maar haakte tijdens het proces toch af.

Volgens Reuters was Amazon de eerste gegadigde om RIM over te kopen. De webshop heeft zelf grote plannen om hardware te fabriceren en de Kindle-lijn loopt dan ook opmerkelijk goed. Met de overname van RIM zou Amazon haar hardware divisie flink kunnen uitbreiden en op de kaart kunnen zetten. Desondanks liep het spaak ergens midden in het overname proces.

Amazon had volgens Reuters een bank ingehuurd om RIM te polsen over een mogelijke overname en om een onderzoek te starten naar de financiƫn van het bedrijf. Beide uitkomsten waren teleurstellend. Aandeelhouders van RIM zouden liever zien dat RIM op eigen kracht de interne crisis weet te overleven en en overname werd dan ook snel afgewezen. Daarnaast bleken de vooruitzichten van RIM niet zo rooskleurig als gedacht.

Ook Nokia en Microsoft zouden volgens The Wall Street Journal plannen hebben om RIM over te kopen. Desondanks wisten beide bedrijven niet tot een deal te komen, waarschijnlijk mede doordat RIM liever zelfstandig wil blijven. De krant geeft geen nadere informatie over de mogelijke overnames door de twee bedrijven. Wel laat de krant weten dat RIM haar BlackBerry OS 10 software ter licentie aangeboden heeft bij Samsung en HTC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters