‘Nokia wil met Android-toestellen de nieuwe Nexus worden’

HMD Global het bedrijf achter Nokia heeft grote plannen voor toestellen met Android als besturingssysteem. Het bedrijf wil kenmerken waar Google Nexus-toestellen om bekendstaat voor zijn toestellen gebruiken, zoals stock Android en snellere updates.

Plannen voor Nokia in 2017 en 2018

Uit informatie blijkt dat HMD Global in 2017 en 2018 een strategische samenwerking met Google en Foxconn wil starten. Het bedrijf wil zich namelijk verder op de mobiele markt uitbreiden. HMD Global en Google gaan er samen voor zorgen dat het besturingssysteem verbeterd. Ook wordt er meer aandacht in de toestellen gestoken. Het kan dus zijn dat Google Assistant aan de toestellen wordt toegevoegd.

Besturingssysteem

Presentatie Nokia 3 en Nokia 5Nokia-toestellen krijgen dus stock Android, snellere updates en een concurrerende prijs, zoals nij de Nexus van Google. Dit kan ervoor zorgen dat de telefoons zich op de markt van andere toestellen onderscheiden.

Volgens de vicepresident van HMD Global hebben de meeste Android-smartphones niet het besturingssysteem hoe het zou moeten zijn. Dit komt doordat leveranciers maar slechts de top van de ijsberg van het besturingssysteem geven. Volgens hem hebben consumenten het recht op de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Het bedrijf zal er dus voor zorgen dat wanneer de nieuwste versie door Google wordt vrijgegeven, het naar de toestellen zal uitrollen.

Samenwerking

De merknaam Nokia is nog steeds erg bekend onder veel mensen. De samenwerking tussen HMD Global en Nokia zou het merk weer terug in strijd kunnen brengen. Wij zullen in de toekomst zien wat de samenwerking zal opbrengen.

Bron: Know Your Mobile

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters