‘Nokia wil met Android-toestellen de nieuwe Nexus worden’

HMD Global het bedrijf achter Nokia heeft grote plannen voor toestellen met Android als besturingssysteem. Het bedrijf wil kenmerken waar Google Nexus-toestellen om bekendstaat voor zijn toestellen gebruiken, zoals stock Android en snellere updates.

Plannen voor Nokia in 2017 en 2018

Uit informatie blijkt dat HMD Global in 2017 en 2018 een strategische samenwerking met Google en Foxconn wil starten. Het bedrijf wil zich namelijk verder op de mobiele markt uitbreiden. HMD Global en Google gaan er samen voor zorgen dat het besturingssysteem verbeterd. Ook wordt er meer aandacht in de toestellen gestoken. Het kan dus zijn dat Google Assistant aan de toestellen wordt toegevoegd.

Besturingssysteem

Presentatie Nokia 3 en Nokia 5Nokia-toestellen krijgen dus stock Android, snellere updates en een concurrerende prijs, zoals nij de Nexus van Google. Dit kan ervoor zorgen dat de telefoons zich op de markt van andere toestellen onderscheiden.

Volgens de vicepresident van HMD Global hebben de meeste Android-smartphones niet het besturingssysteem hoe het zou moeten zijn. Dit komt doordat leveranciers maar slechts de top van de ijsberg van het besturingssysteem geven. Volgens hem hebben consumenten het recht op de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Het bedrijf zal er dus voor zorgen dat wanneer de nieuwste versie door Google wordt vrijgegeven, het naar de toestellen zal uitrollen.

Samenwerking

De merknaam Nokia is nog steeds erg bekend onder veel mensen. De samenwerking tussen HMD Global en Nokia zou het merk weer terug in strijd kunnen brengen. Wij zullen in de toekomst zien wat de samenwerking zal opbrengen.

Bron: Know Your Mobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters