‘Nokia wil met Android-toestellen de nieuwe Nexus worden’

HMD Global het bedrijf achter Nokia heeft grote plannen voor toestellen met Android als besturingssysteem. Het bedrijf wil kenmerken waar Google Nexus-toestellen om bekendstaat voor zijn toestellen gebruiken, zoals stock Android en snellere updates.

Plannen voor Nokia in 2017 en 2018

Uit informatie blijkt dat HMD Global in 2017 en 2018 een strategische samenwerking met Google en Foxconn wil starten. Het bedrijf wil zich namelijk verder op de mobiele markt uitbreiden. HMD Global en Google gaan er samen voor zorgen dat het besturingssysteem verbeterd. Ook wordt er meer aandacht in de toestellen gestoken. Het kan dus zijn dat Google Assistant aan de toestellen wordt toegevoegd.

Besturingssysteem

Presentatie Nokia 3 en Nokia 5Nokia-toestellen krijgen dus stock Android, snellere updates en een concurrerende prijs, zoals nij de Nexus van Google. Dit kan ervoor zorgen dat de telefoons zich op de markt van andere toestellen onderscheiden.

Volgens de vicepresident van HMD Global hebben de meeste Android-smartphones niet het besturingssysteem hoe het zou moeten zijn. Dit komt doordat leveranciers maar slechts de top van de ijsberg van het besturingssysteem geven. Volgens hem hebben consumenten het recht op de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Het bedrijf zal er dus voor zorgen dat wanneer de nieuwste versie door Google wordt vrijgegeven, het naar de toestellen zal uitrollen.

Samenwerking

De merknaam Nokia is nog steeds erg bekend onder veel mensen. De samenwerking tussen HMD Global en Nokia zou het merk weer terug in strijd kunnen brengen. Wij zullen in de toekomst zien wat de samenwerking zal opbrengen.

Bron: Know Your Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sam Wouters -

    Sowiso alleen maar toe te juichen als producenten voor stock-Android kiezen en de laatste versies van Android asap uitrollen naar hun devices vanaf deze door Google vrijgegeven wordt. Als de devices prijs/kwaliteit dan nog is concureerbaar zijn alleen maar top! Daar wordt de consument en uiteindelijk de producent alleen maar beter van.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters