Nokia onthult op 26 februari nieuwe Android smartphones

Nokia gaat op 26 februari verschillende nieuwe smartphones onthullen, dat blijkt uit een aankondiging van het bedrijf. Dat is de dag voor het Mobile World Congress weer begint. Waarschijnlijk toont het bedrijf dan ook zijn eerste Android vlaggenschip.

Nokia

Nokia 6
De Nokia 6

Nokia is bezig met een grote comeback. Na de overname door Microsoft mochten er twee jaar lang geen smartphones onder de Nokia-merknaam worden uitgebracht. Die periode is nu echter afgelopen. Het Finse HMD Global is van plan om wereldwijd weer een grote speler te gaan worden. Het jonge bedrijf bestaat uit voormalig medewerkers van Nokia en nieuw talent. Het gaat dus niet om een bestaande externe partij die puur en alleen een licentie gebruikt. Vorige week werd de eerste nieuwe Android smarthone van Nokia onthuld: de Nokia 6. Die mid-ranger werd in China aangekondigd en wordt voorlopig ook alleen daar uitgebracht.

26 februari

Gelukkig kunnen we ook in Europa binnenkort met een nieuw toestel van Nokia aan de slag. Dat blijkt uit een persbericht van Nokia. Het bedrijf liet vandaag onder andere op zijn Facebook-pagina weten dat je 26 februari mag aankruisen in je agenda. Dan zal HMD Global namelijk nieuwe toestellen aankondigen. 26 februari is een dag voor het Mobile World Congress van start gaat, de grootste beurs binnen de smartphoneindustrie. Op diezelfde dag zal LG en mogelijk ook Samsung nieuwe toestellen onthullen. Nokia heeft dus duidelijk vertrouwen in zijn eigen nieuwe smartphones.

Android Vlaggenschip

Nokia heeft nogmaals bevestigd dat de Nokia 6 exclusief in China gelanceerd zal worden. Vandaag dook er echter wel een certificatie op van een nieuwe variant, dus wellicht komt het toestel later alsnog naar Amerika en Europa. Naar verwachting heeft HMD Global interessantere toestellen voor 26 februari op de planning staan, waaronder een heus vlaggenschip. Het bedrijf liet eerder al weten dat het dit jaar vijf tot zes smartphones uit zal brengen. Nokia wordt door consumenten wereldwijd nog steeds gezien als een van de meest betrouwbare merknamen. Maar kan het bedrijf nog indruk maken in een door teruglopende groei geteisterde mark?

Bron: NokiaPowerUser en Nokia op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters