Nokia onthult op 26 februari nieuwe Android smartphones

Nokia gaat op 26 februari verschillende nieuwe smartphones onthullen, dat blijkt uit een aankondiging van het bedrijf. Dat is de dag voor het Mobile World Congress weer begint. Waarschijnlijk toont het bedrijf dan ook zijn eerste Android vlaggenschip.

Nokia

Nokia 6
De Nokia 6

Nokia is bezig met een grote comeback. Na de overname door Microsoft mochten er twee jaar lang geen smartphones onder de Nokia-merknaam worden uitgebracht. Die periode is nu echter afgelopen. Het Finse HMD Global is van plan om wereldwijd weer een grote speler te gaan worden. Het jonge bedrijf bestaat uit voormalig medewerkers van Nokia en nieuw talent. Het gaat dus niet om een bestaande externe partij die puur en alleen een licentie gebruikt. Vorige week werd de eerste nieuwe Android smarthone van Nokia onthuld: de Nokia 6. Die mid-ranger werd in China aangekondigd en wordt voorlopig ook alleen daar uitgebracht.

26 februari

Gelukkig kunnen we ook in Europa binnenkort met een nieuw toestel van Nokia aan de slag. Dat blijkt uit een persbericht van Nokia. Het bedrijf liet vandaag onder andere op zijn Facebook-pagina weten dat je 26 februari mag aankruisen in je agenda. Dan zal HMD Global namelijk nieuwe toestellen aankondigen. 26 februari is een dag voor het Mobile World Congress van start gaat, de grootste beurs binnen de smartphoneindustrie. Op diezelfde dag zal LG en mogelijk ook Samsung nieuwe toestellen onthullen. Nokia heeft dus duidelijk vertrouwen in zijn eigen nieuwe smartphones.

Android Vlaggenschip

Nokia heeft nogmaals bevestigd dat de Nokia 6 exclusief in China gelanceerd zal worden. Vandaag dook er echter wel een certificatie op van een nieuwe variant, dus wellicht komt het toestel later alsnog naar Amerika en Europa. Naar verwachting heeft HMD Global interessantere toestellen voor 26 februari op de planning staan, waaronder een heus vlaggenschip. Het bedrijf liet eerder al weten dat het dit jaar vijf tot zes smartphones uit zal brengen. Nokia wordt door consumenten wereldwijd nog steeds gezien als een van de meest betrouwbare merknamen. Maar kan het bedrijf nog indruk maken in een door teruglopende groei geteisterde mark?

Bron: NokiaPowerUser en Nokia op Facebook

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters