Nokia antwoordt op Nokia 1100-gerucht

Maandag kwamen we met het nieuws dat de Nokia 1100 geliefd zou zijn onder criminelen. Vandaag ontvingen we een officieel statement van Nokia omtrent dit gerucht, waarbij ze melden dat het niet mogelijk zou zijn met een Nokia 1100 een ander nummer over te nemen.

gerucht Nokia 1100 gekraakt

De afgelopen dagen zijn er verschillende geruchten opgedoken over het feit dat de Nokia 1100 erg populair zou zijn onder de criminelen. Het zou mogelijk zijn het toestel te herprogrammeren zodat het andere telefoonnummers kan ontvangen om hiermee bijvoorbeeld TAN-codes te onderscheppen. In Nederland gebruikt de ING-bank het TAN-codesysteem per sms waarbij een gebruiker een code per sms krijgt om een betaling te bevestigen. Dit is een veilig systeem tenzij er de mogelijkheid zou zijn de codes te onderscheppen.

Volgens de geruchten zouden criminelen tot tienduizend euro over hebben om een Nokia 1100 met bouwjaar 2001 en 2002 te bemachtigen. De genoemde toestellen zouden eenvoudig te herprogrammeren zijn om andere telefoonnummers te kunnen onderscheppen.

Naar aanleiding van ons eerdere bericht ontvingen we vandaag een officiële verklaring van Nokia. In dit statement zegt Nokia dat het onmogelijk zou zijn met een telefoon het telefoonnummer van de sim-kaart aan te passen waardoor het toestel bereikbaar is op een niet oorspronkelijk telefoonnummer (spoofen).

Nokia’s statement:
“Nokia heeft geen weet van Nokia 1100 kwetsbare telefoonsoftware waardoor caller ID spoofing mogelijk zou zijn. Het telefoonnummer of MSISDN (Mobile Subscriber Integrated Services Digital Network Number) wordt opgeslagen op de SIM kaart. De SIM kaart heeft veiligheidsmechanismen die niet gelinkt zijn met de gsm. Met zogenaamde ‘kwetsbare’ gsm’s zou het niet mogelijk zijn om de SIM kaart beveiliging te breken. Nokia is op de hoogte van commerciële diensten die beweren dat ze caller ID of telefoonnummer spoofing kunnen aanbieden voor mobieltjes. In dergelijke gevallen handelt de dienstaanbieder als proxy tussen de beller en het target.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters