Nokia-baas Elop: ''Skype is probleem voor verkoop Lumiatelefoons'' – Update

Nokia-CEO Stephen Elop heeft in een bijeenkomst met aandeelhouders van het Finse bedrijf gemeld dat telco’s onwillig zijn om de nieuwe Lumiatelefoons met Windows Phone te verkopen, omdat Microsoft vorig jaar Skype heeft opgekocht.

Skype Logo

En Skype kan daardoor natuurlijk makkelijk door Microsoft in Windows Phone worden verwerkt. Telco’s lopen daardoor het risico dat mensen die een Windows Phone zoals een Nokia Lumia aanschaffen, gaan skypen op hun mobieltje in plaats van het veel lucratievere bellen via het netwerk van de telco. Hetgeen betekent dat telco’s de Lumiatelefoons niet willen verkopen aan hun klanten.

”Nokia lijkt een probleem in het distributiekanaal te hebben door Skype”, vertelde Elop zijn aandeelhouders. Die vroegen hoe Nokia het probleem denkt op te lossen, maar daarop kon de CEO geen bevredigend antwoord geven. ”Als de operator ons niet wil, wil die ons niet. Wij zullen hem benaderen met andere argumenten. We hebben ze meer te bieden. En het is een goed idee om die discussies te beginnen met Skype.”

Bij de pogingen om de operators te overtuigen om toch Lumiatelefoons in de etalage te gaan leggen, wordt Nokia geholpen door Microsoft. Door de telefoons goedkoper te maken of andere aanbiedingen te doen, proberen de twee bedrijven de telco’s toch over te halen om Skype te accepteren. Hetgeen volgens Business Insider betekent dat de operators echt vijandig zijn ten opzichte van Nokia, en dat deze onderhandelingspogingen niet zullen slagen.

Microsoft heeft Skype vorig jaar opgekocht voor 8,5 miljard dollar. De Lumiatelefoons hebben Skype niet voorgeinstalleerd. Maar desondanks weigeren telco’s de Lumia’s in hun aanbod op te nemen, omdat ze de link tussen Microsoft, Nokia en Skype niet vertrouwen.

Vanaf Windows Phone 8 is Skype een standaardonderdeel van het mobiele besturingssysteem.

Update op 7/5/2012 om 17:40 uur:

Inmiddels is de transcriptie van Elop naar buiten gekomen en hierin wordt duidelijk dat de woorden van de CEO verdraaid zijn. De CEO zou gezegd hebben dat Nokia samen met Microsoft en operators in gesprek is over hoe het eventueel Skype kan blokkeren op Lumia-telefoons die via de providers verkocht worden. De CEO heeft dan ook niet gezegd dat de providers geweigerd hebben om Lumia’s te verkopend doordat Skype voor het OS er aan zit te komen.

Bron: Business Insider

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters