Nokia bedient opnieuw het lage segment

Nokia heeft twee nieuwe toestellen aangekondigt die als prepay telefoon over de toonbank heen zullen gaan. De 2600 wordt opnieuw uitgebracht en de 1209 is een nieuw model.

Het eerste nieuwe toestel, de Nokia 2600 Classic, is vooral voor de Aziatische markt bedoeld en kost zonder subsidie 35 euro. De 2600 Classic biedt dualband gsm-ondersteuning en beschikt over 32MB niet-uitbreidbaar werkgeheugen, onder andere voor het opslaan van foto’s uit de vga-camera. Daarnaast heeft Nokia nog een mp3-speler en een fm-radio in het budgettoestel weten te proppen. Met verwisselbare frontjes zegt Nokia in te spelen op de vraag om een mobiel toestel dat aan individuele smaken aan te passen is. De 2600 Classic moet nog dit kwartaal op de markt verschijnen.

Uit onderzoek van de telefoonfabrikant zou verder blijken dat consumenten in landen als India, Pakistan en Vietnam mobiele toestellen, in tegenstelling tot in rijkere landen, veelal in gezinsverband delen. Om in te spelen op die behoefte zet het Finse bedrijf de 35 euro kostende Nokia 1209 op de markt. Dit model beschikt onder andere over vijf gescheiden telefoonboeken, zodat de gezinsleden hun adressenlijst niet langer hoeven te delen. Ook heeft Nokia een applicatie geïntegreerd die de verdeling van de belkosten inzichtelijker moet maken. De Nokia 1209 zal in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.

1200992098 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters