Nokia begint met het uitrollen van haar V2.0-firmware voor de N97 – Update

Nokia is begonnen met het uitrollen van haar V2.0-firmware voor haar huidige vlaggenschip de N97. De producent zal gaandeweg nieuwe landen toevoegen aan het update-proces maar de update is voor Nederlanders inmiddels beschikbaar.

Nokia is vandaag begonnen met het vrijgeven van haar felbegeerde v2.0-update voor de N97. Inmiddels worden steeds meer landen ontsloten voor het update-proces en Nederland valt onder het gelukkige rijtje van eerste landen die de update tot zich kan nemen. Inmiddels hebben we succesvol onze eigen Nokia N97 voorzien van een update middels de Ovi Suite waarvan de screenshot hieronder afkomstig is. Nokia heeft de update op het laatste moment alsnog vrijgegeven aangezien de producent eerder aangaf dat de update begin oktober beschikbaar zou zijn. Inmiddels is het zover en kun je de update binnen halen. Dit gaat vooralsnog alleen via de pc en een OTA-update is dan ook nog niet beschikbaar. Dit zou komen doordat de update niet minder dan 17MB groot is en Nokia wil nog even testen of dit niet voor problemen kan zorgen onderweg.

De nieuwe update voor de N97 verhelpt allereerst een paar pittige bugs in het toestel. Daarnaast zou de telefoon sneller moeten werken en ook de interne applicaties zouden van een update voorzien zijn. Ook zou Nokia nieuwe functionaliteiten hebben toegevoegd zoals kinetic-scrolling en een nieuwe versie van Facebook. De firmware is vooralsnog alleen beschikbaar voor sim-vrije telefoons die niet voorzien zijn van operator-software.

Update op 27/10/2009 om 23 uur:

Uit de eerste ervaringen blijkt dat niet alle Benelux-telefoons al de update voor hun kiezen hebben gekregen. Onze telefoon heeft de productcode 0570817 en hiermee kun je de update wel binnen krijgen. Een walktrough voor het veranderen van je productcode op de N97 kun je op ons forum vinden.

Nokia N97 update v2.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bart1234 -

  Heerlijk toestel, software update naar 2.0 werkte prima en vraag me nog steeds af wat nou die fantastische mogelijkheden en toepassingen zijn die we erbij hebben gekregen. Een zoekfunctie voor mensen die niet meer weten waar we alles gelaten hebben… Verder reeds 3 keer vastgelopen afgelopen 3 dagen en sms en berichten typen gaat nog steeds langzaam. Maar ik mag niet klagen, heb hem van mijn baas.

 2. peter -

  hallo ik heb een n97 via vodafoon, heb geprobeert via ovisuite en die zegt een update beschikbaar te hebben 2.0. nog wat, ga ik dat doen krijg ik een configuratiefout in de software te zien, kan dus niet updaten, hij is wel gebranded met nummer 059054.
  wie kan mij vertellen wat ik kan doen of wat ik fout doe?

 3. Niels -

  Omdat Vodafone een lock op al hun toestellen hebben. Ik ben daarom mijn nieuwe N97 bij een ander gaan halen ipv de Vodafone winkel… Als je slim bent ga je gewoon naar een Nokia Service point en leg je probleem uit. Zij kunnen je dan als het goed is verder helpen.

 4. Petertjuhh -

  Ik word er ook gek van, ik zit bij vodafone en had contact opgenomen via email, gaan ze gewoon leuk lopen zeggen, ja dat weten wij niet ga maar naar ons bellen want dan kost het je wat extra geld 🙂

  Waarom kan iedereen updaten behalve als je bij vodafone zit xD, word er boelshitterig heise van 🙁

  Is het flashen van je productcode legaal? en Garantie etc.?

 5. kwiebus59 -

  He he, kreeg vanmiddag bericht via een SMS-je van Nokia dat de nieuwe update gedownload kon worden. Heb de N97 net bijgewerkt en nog geen problemen kunnen ontdekken. Het scrollen werkt nu veel sneller. :Y:Y:Y

   1. Jeroen -

    Je moet eerst Nokia Ovi suite op je computer installeren en daarna sluit je de telefoon met de bijgeleverde usb kabel aan op je pc en dan gaat hij automatisch kijken naar updates.

 6. kwiebus59 -

  Ik heb dezelfde code (0587245), maar kan ook nog geen update ontvangen. :S Het duurde overigens bij de vorige update (naar v 12.0.026) ook een paar weken voor dat ik aan de beurt was. Ik denk dat we nog even geduld moeten hebben :Y

 7. wimbo -

  ik snap er niets van. hij blijft maar aangeven "alles up to date"
  word er nu toch wel een beetje gek van
  code is 0587245 en daarmee hebben de meeste van jullie de handel wel binnen :S

  1. Peter -

   Ik heb ook code 0587245 en hier ook nog niks hoor.
   Ik denk dat Kwienus59 gelijk heeft, want idd met de vorige update was ik ook pas later aan de beurt.

   Ik snap er alleen geen drol van.
   Waarom benelux model wel, en NL model nog niet?

  1. MyUnknownSelf -

   Download gewoon bij skype de app voor de n96 werkt prima op mijn n97 v.12
   Helaas kan ik nog niet upgraden en heb de hoop dat snel kan. Ik ga alleen niet mn productcode veranderen. Er zal vast een goede reden zijn dat ik het nog niet kan dus ja. En hij werkt nu ook wel goed, alleen af en toe een andere beltoon 😛

 8. Michael -

  Ik heb mijn N97 naar versie 2.0 geupdate, maar als ik nu naar connectiviteit ga, en bestemmingen aanklik, dan geeft mijn N97 "systeemfout" aan. Hebben diegene die ook de updat hebben uitgevoerd hier ook last van?

  Alvast bedankt

  1. Dennis -

   Daar had ik ook last van, dan heb je zeker niet je tel gereset met *#7370# voor de update??

   Dus ff backup maken, en die code uitvoeren, dan moet hij het gewoon weer!! succes!

 9. Redy -

  Ik ben altijd een mega fan geweest van Nokia (al meer dan 10jaar!)

  Nooit een ander toestel gehad, 2 keer een slecht toestel gehad, nl 6680 en nu N97.

  N97 superbuggy en crappy toestel = verkocht aan 300€ (!!) en nu een iphone gekocht.

  Conclusie: wat een toestel, alles WERKT gewoon!! :Y:Y
  Ander hekel punt was dat het géén vast toestenbord had. (aangezien ik veel email via mijn mobiel). na een week was het "digitaal" toetsenbord zodanig gemakkelijk dat ik niets anders wil.

 10. Dennis -

  Orginele NL Simlockvrije toestellen nog niet mogelijk te updaten naar V.20. Ook gelockte toestellen nog niet mogelijk. Deze update zal binnen een aantal dagen beschikbaar zijn.

  Benelux QW NL versie is wel up te daten naar V.20 Dit heb ik zelf gedaan door de productcode te wijzigen.

  Eerste ervaringen zijn:
  – sneller (erg fijn, dit is overal merkbaar)
  – Scrolling natuurlijk door alle menu's
  – Programma's kunnen altijd geladen worden (ook met andere programma's tegelijk)
  – Scherm aanraking reageert sneller

  verder nog even spelen en proberen! Absoluut de moeite waard dus v.20!!!

  Succes iedereen!

   1. Dennis -

    Deze heb ik via NSS gebruikt

    0579050: RM-505_EMEA_Benelux_NL_QW Black

    werkt gewoon goed terwijl ik NL toestel heb

 11. Dennis -

  Ja, heb ik ervaring mee, sterker nog dit doe ik altijd voor een update..

  eerst even met pc suite ''back up'' uitvoeren en je persoonlijke dingen backuppen. Daarna *#7370# op je telefoon intoetsen en dan is je telefoongeheugen leeg. (massageheugen dus NIET) daarna software updater starten en hoppa.. Hierna uiteraard weer back up starten en je persoonlijke dingen terug zetten!! succes!!

 12. Peter -

  Dit las ik op allaboutsymbian.com:

  Firstly, I'd suggest a backup (to memory card or PC), just in case. And then a sync of your data (e.g. to Outlook or Ovi or Google), just in case(!) Then, if you don't want to apply the update straightaway, wipe your N97's C disk with the usual *#7370# (default password 12345) and THEN apply the update. Then you can restore your data and any document files from memory card, PC or online source in the usual way.

  Doing what I suggest might seem like a pain, but this is a major operating system update and you'll end up with a faster, leaner phone with more space on C: free (around 55MB flash disk free on a virgin v20 N97).

  Heeft iemand hier ervaring mee met deze "clean install". Ik ben bang dat mijn telefoon straks niet meer werkt.

 13. Marc -

  Heb net even rondgekeken en er moeten volgens mij nog 2 productcodes voor Nederland vrijgegeven worden voor de release van de firmware. Maar toch: ik kan bijna niet meer wachten totdat de N900 uitkomt. Ook deze weer simvrij dan maar.

 14. Marc -

  Kan ook nog niet updaten en toestel is simvrij. Ik heb het inmiddels echt gehad met mijn N97. Ik ga me echt de N900 halen en nooit meer terugkijken naar mijn N97.

  1. Hans -

   @Marc, die neiging heb ik ook heel sterk want ook na een update blijft het Ram geheugen tobben en het C-geheugen gewoon te klein. Hetzelfde verhaal als met de N95 1e editie. Ook bij mijn simlockvrije, provider-onafhankelijke N97 geen update mogelijkheid. Zal wel weer gaan als met versie 12, die kon ik ook pas een paar weken terug updaten, dus niet raar opkijken als wij weer weken langer moeten wachten. Klinkt allemaal niet positief maar dat heeft Nokia bij mij veroorzaakt met deze N97.

 15. TheGostler -

  Hier ook een simlockvrij toestel.. maar ook op geen mogelijkheid te updaten naar v20..

  via ovi suite niet, via softwareupdater niet.. niks niet.. :S:S

  waar kan dit aan liggen??

   1. mcmc -

    beide, en wanneer ik productcode invoer staat er dat de update er nog niet is. Zal nog wel niet in NL zijn, of zijn er mensen die hem al wel geupdate hebben?

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters