Nokia begint met verschepen eerste Symbian Anna-toestellen — Update

Nokia heeft bekend gemaakt begonnen te zijn met het verschepen van haar twee eerste telefoons die met Symbian Anna geleverd gaan worden: de E6-00 en de X7-00. Beide toestellen zijn onderweg uit de fabriek richting onder andere Europa.

Nokia X7

Dat wil overigens niet zeggen dat je morgen naar de winkel moet rennen voor één van de twee toestellen: voordat ze het hele distributiekanaal doorlopen hebben zijn we wel weer een week verder, als het niet meer is. De X7 zal bij de release ongeveer €400 gaan kosten en de E6 gaat voor ongeveer vier tientjes minder over de toonbank.

Beide toestellen moeten voor Nokia Symbian nog een beetje in leven houden terwijl de overstap naar Windows Phone 7 gemaakt wordt. De E6 is daarin het belangrijkste apparaat, die de bijna legendarische lijn van de E71 en E72 zal voortzetten. Daarvoor heeft het toestel een qwerty toetsenbord en een touchscreen. Dat scherm is het eerste VGA-scherm dat Nokia gebruikt en is tevens uitgerust met Gorilla Glass. Verder is de E6 van alle gemakken voorzien met onder andere een 8-megapixelcamera en ondersteuning voor Wi-Fi, GPS en 3G.

Update 01-06-2011

Inmiddels heeft Nokia middels een persbericht laten weten dat de beide toestellen begin juli in Nederland in de winkels zullen verschijnen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jeroen -

    Ik zit ook met smart te wachten op de release van de Nokia E6-00, maar heb her en der op het internet gelezen dat hij pas eind juni verkrijgbaar zou zijn.

    1. Dominick -

      Dat lijkt me erg sterk. Als hij nu verscheept wordt dan duurt het hooguit twee weken voordat hij verkrijgbaar is, meestal nog wat minder 😉

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters