Nokia begint met verschepen eerste Symbian Anna-toestellen — Update

Nokia heeft bekend gemaakt begonnen te zijn met het verschepen van haar twee eerste telefoons die met Symbian Anna geleverd gaan worden: de E6-00 en de X7-00. Beide toestellen zijn onderweg uit de fabriek richting onder andere Europa.

Nokia X7

Dat wil overigens niet zeggen dat je morgen naar de winkel moet rennen voor één van de twee toestellen: voordat ze het hele distributiekanaal doorlopen hebben zijn we wel weer een week verder, als het niet meer is. De X7 zal bij de release ongeveer €400 gaan kosten en de E6 gaat voor ongeveer vier tientjes minder over de toonbank.

Beide toestellen moeten voor Nokia Symbian nog een beetje in leven houden terwijl de overstap naar Windows Phone 7 gemaakt wordt. De E6 is daarin het belangrijkste apparaat, die de bijna legendarische lijn van de E71 en E72 zal voortzetten. Daarvoor heeft het toestel een qwerty toetsenbord en een touchscreen. Dat scherm is het eerste VGA-scherm dat Nokia gebruikt en is tevens uitgerust met Gorilla Glass. Verder is de E6 van alle gemakken voorzien met onder andere een 8-megapixelcamera en ondersteuning voor Wi-Fi, GPS en 3G.

Update 01-06-2011

Inmiddels heeft Nokia middels een persbericht laten weten dat de beide toestellen begin juli in Nederland in de winkels zullen verschijnen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jeroen -

    Ik zit ook met smart te wachten op de release van de Nokia E6-00, maar heb her en der op het internet gelezen dat hij pas eind juni verkrijgbaar zou zijn.

    1. Dominick -

      Dat lijkt me erg sterk. Als hij nu verscheept wordt dan duurt het hooguit twee weken voordat hij verkrijgbaar is, meestal nog wat minder 😉

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters