Nokia begint misschien aan Windows 8-tablets

Wellicht gaat Nokia weer tablets maken, ditmaal met besturingssysteem Windows 8 erop. Dat heeft Nokia-CEO Stephen Elop laten weten in een interview met This is my Next.

Windows 8 tablet Samsung

Het was een kort interview, zo meldt This is my Next. Stephen Elop hintte er stevig op dat Nokia voor tablets zijn oog heeft laten vallen op Windows 8. Hij ziet dit nieuwe besturingssysteem, dat in de herfst van 2012 moet uitkomen, als een sterk verbeterde versie van de ervaring die je met de Nokia Lumia 800 en Windows Phone 7.5 krijgt.

Windows 8 is dan ook qua lay-out en vooral touch-functionaliteit sterk gelijkend op Windows Phone 7.5; dezelfde tegels op het scherm, om maar wat te noemen. Met daar achter wel alle vertrouwde Windows-functies.

Elop vertelde aan This is my Next nog steeds blij te zijn met de keuze voor Windows Phone 7.5 voor de high-end smartphones van het bedrijf in plaats van Android. Hij had het ook nog even over het belang van HTML5, en kondigde alvast aan dat Nokia doorgaat met het lanceren van nieuwe telefoons; de net gepresenteerde Lumia-reeks is nog maar het begin, meer toestellen zijn onderweg en komen in de loop van volgend jaar op de markt.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via