Nokia begint voorlopig nog niet aan tablets

Nokia begint voorlopig nog niet aan tablets. De indruk dat dit wel het geval was, werd gewekt door uitspraken van een topman van Nokia. Maar die uitspraken zijn door een woordvoerder van het bedrijf ijlings weersproken.

Nokia tablet

Topman Jorma Ollila, die Nokia overigens binnenkort verlaat, zei in een interview dat ‘tablets belangrijk zijn en dat we ernaar kijken, en dat er verschillende hybride-apparaten zullen komen in verschillende form factors.’

Een woordvoerder van Nokia heeft echter uitgelegd dat deze uitspraken niet betekenen dat Nokia hier ook binnenkort aan begint. ”Wat meneer Ollila heeft gezegd is een beetje verhaspeld. Zoals we eerder hebben gezegd bekijken wij de ontwikkelingen met interesse, maar we hebben geen aankondigingen te doen op het gebied van tablets.”

In november vorig jaar meldde de topman van Nokia Frankrijk al dat er plannen leven voor een Windows 8-tablet. In maart dit jaar meldde Digitimes dat Nokia in het vierde kwartaal van dit jaar een Windows 8-tablet naar de markt wil brengen. Echter, sindsdien heeft Nokia het financieel erg moeilijk, en de ontwikkeling en productie van tablets zou een te zware taak zijn voor het bedrijf op dit moment. Iedereen moet zich bezighouden met de Lumia’s en Asha’s.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Xaffe -

  Ik vind het een beetje jammer dat sommige een opinie vormen (vaak overgenomen van andere) over het Windows Phone OS terwijl ze het zelf nog nooit gebruikt hebben. Ikzelf vind het een erg knap en functioneel OS! Persoonlijk denk ik dat Nokia wel degelijk op termijn met een tablet op de markt komt. Sommige hebben helemaal geen geduld meer…

  In de VS zijn de gebruikers alvast erg enthousiast over de Nokia Lumnia 900, lees gerust eens de reviews op Amazon Wireless URL: http://www.amazon.com/Nokia-Lumia-Windows-Phone-Black/product-reviews/B007P5NHJO/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1 (voor de black versie).

  Zoals je via volgende URL kan zien is de Nokia Lumnia 900 de hoogst gewaardeerde smartphone verkocht via AT&T (grootste telecomoperator in de VS). URL: http://www.amazon.com/gp/top-rated/wireless/2422313011/ref=zg_bs_tab_t_tr?pf_rd_p=1331612862&pf_rd_s=right-8&pf_rd_t=2101&pf_rd_i=list&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1R8DQH3DWTCK8S8DD58X

 2. Sjaakie -

  Tja, ben erg benieuwd wat voor rare sprongen Nokia nog gaat doen! Als Nokia monteur moet ik vele trainingen volgen, en word er een beetje misselijk van over hoe ze zelf helemaal g*ilen op WP7.. om moe van te worden.

 3. robnas -

  Dat kan ook niet, ze hebben er geen OS voor. WP7 zal niks worden, verkopen vallen nu al tegen. Brak OS, dertien in een dozijn uiterlijk en specs die er niet toe lijken te doen. Nokia is de nieuwe DELA: ze hebben verstand van een begrafenis (die van zichzelf, zo blijkt).

  1. bartvuijk -

   Windows (Phone) 8 is toch het tablet-OS? Bestaat nog niet echt weliswaar, maar fabrikanten behoren op de zaken vooruit te lopen. (Hoewel Nokia zich daar niet echt sterk in heeft getoond de afgelopen tijd.)

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters