Nokia betaalt ontwikkelaars voor Windows Phone 7-apps

Nokia betaalt ontwikkelaars om Windows Phone 7-apps te maken, om het platform waar Nokia zich toe heeft bekeerd een duw in de rug te geven. De ontwikkelaars wordt daarnaast beloofd dat hun apps standaard op Nokiatoestellen wordt voorgeinstalleerd.

Windows Phone 7 Marketplace

Een en ander wordt gemeld door CNN. De Finse telefoonmaker zou een stevige start willen maken met zijn nieuwe Windows Phonetoestellen door er alvast een flinke bundel software bij te leveren. Daarvoor moet die software er natuurlijk wel zijn. Daarom zwaait Nokia volgens CNN flink met de beurs om de ontwikkelaars zo ver te krijgen om die software voor het besturingssysteem te gaan schrijven. Ontwikkelaars zijn daar uit zichzelf niet zo happig op, omdat het marktaandeel van Windows Phone nog maar enkele procenten beslaat en er dus nog niet veel mee verdiend kan worden.

CNN heeft van drie mensen die met Nokia onderhandelen, gehoord dat de Finnen de beurs hebben getrokken. Er moet een levendige app store komen om smartphoneklanten over te kunnen halen om op Windows Phone over te stappen. Wie nu een Androidtoestel of een iPhone heeft, is per slot van rekening gewend dat hij vrijwel alles kan vinden in de app stores voor deze platforms. Dat verkoopargument mag voor Windows Phone niet ontbreken, zo vindt Nokia.

Sommige deals worden in samenwerking met Microsoft gesloten. Microsoft heeft dezelfde stap vorig jaar al genomen. CNN krijgt van Microsoft officieel echter geen informatie te horen over deze deals die bestemd zijn om app-ontwikkelaars in te huren om het mobiele platform releventie op de markt te geven.

Bron: CNN

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters