Nokia betaalt ontwikkelaars voor Windows Phone 7-apps

Nokia betaalt ontwikkelaars om Windows Phone 7-apps te maken, om het platform waar Nokia zich toe heeft bekeerd een duw in de rug te geven. De ontwikkelaars wordt daarnaast beloofd dat hun apps standaard op Nokiatoestellen wordt voorgeinstalleerd.

Windows Phone 7 Marketplace

Een en ander wordt gemeld door CNN. De Finse telefoonmaker zou een stevige start willen maken met zijn nieuwe Windows Phonetoestellen door er alvast een flinke bundel software bij te leveren. Daarvoor moet die software er natuurlijk wel zijn. Daarom zwaait Nokia volgens CNN flink met de beurs om de ontwikkelaars zo ver te krijgen om die software voor het besturingssysteem te gaan schrijven. Ontwikkelaars zijn daar uit zichzelf niet zo happig op, omdat het marktaandeel van Windows Phone nog maar enkele procenten beslaat en er dus nog niet veel mee verdiend kan worden.

CNN heeft van drie mensen die met Nokia onderhandelen, gehoord dat de Finnen de beurs hebben getrokken. Er moet een levendige app store komen om smartphoneklanten over te kunnen halen om op Windows Phone over te stappen. Wie nu een Androidtoestel of een iPhone heeft, is per slot van rekening gewend dat hij vrijwel alles kan vinden in de app stores voor deze platforms. Dat verkoopargument mag voor Windows Phone niet ontbreken, zo vindt Nokia.

Sommige deals worden in samenwerking met Microsoft gesloten. Microsoft heeft dezelfde stap vorig jaar al genomen. CNN krijgt van Microsoft officieel echter geen informatie te horen over deze deals die bestemd zijn om app-ontwikkelaars in te huren om het mobiele platform releventie op de markt te geven.

Bron: CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters