Nokia betaalt ontwikkelaars voor Windows Phone 7-apps

Nokia betaalt ontwikkelaars om Windows Phone 7-apps te maken, om het platform waar Nokia zich toe heeft bekeerd een duw in de rug te geven. De ontwikkelaars wordt daarnaast beloofd dat hun apps standaard op Nokiatoestellen wordt voorgeinstalleerd.

Windows Phone 7 Marketplace

Een en ander wordt gemeld door CNN. De Finse telefoonmaker zou een stevige start willen maken met zijn nieuwe Windows Phonetoestellen door er alvast een flinke bundel software bij te leveren. Daarvoor moet die software er natuurlijk wel zijn. Daarom zwaait Nokia volgens CNN flink met de beurs om de ontwikkelaars zo ver te krijgen om die software voor het besturingssysteem te gaan schrijven. Ontwikkelaars zijn daar uit zichzelf niet zo happig op, omdat het marktaandeel van Windows Phone nog maar enkele procenten beslaat en er dus nog niet veel mee verdiend kan worden.

CNN heeft van drie mensen die met Nokia onderhandelen, gehoord dat de Finnen de beurs hebben getrokken. Er moet een levendige app store komen om smartphoneklanten over te kunnen halen om op Windows Phone over te stappen. Wie nu een Androidtoestel of een iPhone heeft, is per slot van rekening gewend dat hij vrijwel alles kan vinden in de app stores voor deze platforms. Dat verkoopargument mag voor Windows Phone niet ontbreken, zo vindt Nokia.

Sommige deals worden in samenwerking met Microsoft gesloten. Microsoft heeft dezelfde stap vorig jaar al genomen. CNN krijgt van Microsoft officieel echter geen informatie te horen over deze deals die bestemd zijn om app-ontwikkelaars in te huren om het mobiele platform releventie op de markt te geven.

Bron: CNN

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters