Nokia bevestigt stap om N-series met MeeGo uit te rusten

Nokia Nederland heeft desgevraagd aan All About Phones laten weten dat de fabrikant inderdaad voortaan MeeGo op haar N-series gaat uitrusten. Symbian zal voor de mid-range en low-end smartphones gereserveerd blijven.

Nokia N900 MeeGo

Vorige week wist Nokia in Australie te melden dat de fabrikant alleen nog MeeGo gaat gebruiken voor haar N-series. De N-series zijn traditiegetrouw alle high-end telefoons van de fabrikant en Nokia heeft nu dan ook aan All About Phones bevestigd dat deze toestellen voortaan op het MeeGo OS zullen gaan draaien. De nieuwe Nokia N9 die onlangs naar buiten kwam zal waarschijnlijk al op MeeGo gaan draaien ook al is dat nog niet zeker. Maar de nieuwe Nokia N8 moet het doen met Symbian^3. Met deze stap degradeert Nokia haar Symbian-software tot de mid-range telefoons die in de C, E en X-serie vallen.

Nokia Nederland laat aan All About Phones in een statement het volgende weten over het besluit om MeeGo voortaan op haar N-series mee te leveren:

“Symbian stelt ons in staat om smartphones naar meer en meer mensen te brengen en garandeert een ruime schaal voor onze oplossingen en diensten, evenals voor ontwikkelaars. Nokia N8 is onze meest geavanceerde smartphone, werkend op het nieuwe OS Symbian^3. MeeGo zal draaien op toestellen met hoge performantie en zal een rijke internet, computer en communicatie-ervaring bieden met diep geïntegreerde Ovi diensten. Voortaan zullen Nseries-toestellen uitgerust worden met het MeeGo OS platform.”

De Nokia N9 zal de opvolger gaan worden van de Nokia N900 en het is dus wachten op de Nokia N8-01 dat de opvolger wordt van de huidige N8 aangezien de N8-01 dus MeeGo zal moeten gaan mee krijgen. MeeGo werd afgelopen februari aangekondigd door Nokia samen met Intel. MeeGo is een samenwerking tussen het Maemo OS van Nokia en het Mobilin OS van Intel wat dus voortaan samen MeeGo zal gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. autje -

    Wat wil je nou allemaal doen Nokia .,

    Zie je niet in dat je heel veel gaat verliezen op de markt, aangezien beide software niet eens AF zijn …, hoe wil je nu nog gaan concurreren …?? :S:S

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters