‘Nokia bezitters leveren grootste duurzame bijdrage in Europa’

Zonzoo, de marktleider in mobiele telefoonrecycling, heeft zijn lijst met meest gerecyclede mobiele telefoons in Nederland gepresenteerd. Nokia gebruikers blijken hun telefoon het meest aan te bieden aan Zonzoo voor recycling.

Op de lijst die Zonzoo heeft gepresenteerd staat Nokia met negen toestellen in de top tien, alleen het Samsung model U600 heeft zich tussen de Nokia telefoons in weten te proppen. De Nederlandse lijst staat in schril contrast met die van Amerika, waar vooral de Motorola erg goed scoort. ‘Het marktaandeel van Nokia is groot in Nederland maar verklaart deze dominante positie niet, misschien heeft het iets met de user experience te maken dat Nokia’s zoveel worden aangeboden’ zegt Pieter van Os directeur Zonzoo hierover.

Zonzoo koopt tweedehands telefoons op van particulieren, zij betalen voor een toestel tot maximaal 200 euro. De telefoons worden naar ontwikkelingslanden gestuurd waar ze nog is hergebruikt kunnen worden, of ze worden in Europa gerecycled. Het bedrijf steunt de volgende goede doelen UNICEF, Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en de Waddenvereniging met een bijdrage per verkochte telefoon.

Top tien  
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters