‘Nokia bezitters leveren grootste duurzame bijdrage in Europa’

Zonzoo, de marktleider in mobiele telefoonrecycling, heeft zijn lijst met meest gerecyclede mobiele telefoons in Nederland gepresenteerd. Nokia gebruikers blijken hun telefoon het meest aan te bieden aan Zonzoo voor recycling.

Op de lijst die Zonzoo heeft gepresenteerd staat Nokia met negen toestellen in de top tien, alleen het Samsung model U600 heeft zich tussen de Nokia telefoons in weten te proppen. De Nederlandse lijst staat in schril contrast met die van Amerika, waar vooral de Motorola erg goed scoort. ‘Het marktaandeel van Nokia is groot in Nederland maar verklaart deze dominante positie niet, misschien heeft het iets met de user experience te maken dat Nokia’s zoveel worden aangeboden’ zegt Pieter van Os directeur Zonzoo hierover.

Zonzoo koopt tweedehands telefoons op van particulieren, zij betalen voor een toestel tot maximaal 200 euro. De telefoons worden naar ontwikkelingslanden gestuurd waar ze nog is hergebruikt kunnen worden, of ze worden in Europa gerecycled. Het bedrijf steunt de volgende goede doelen UNICEF, Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis en de Waddenvereniging met een bijdrage per verkochte telefoon.

Top tien  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Het lijkt mij toch wel heel erg met het marktaandeel van Nokia te maken te hebben, de N73 b.v. is heel veel verkocht. Het feit dat Sony Ericsson niet in de top 10 voor komt wil niet zeggen dat niemand een SE toestel inleverd. Dan ook nog de vraag: hoe aantrekkelijk is het om jouw toestel in te leveren. Blijkbaar zijn er nog veel "oude" nokia's onder de mensen.

 2. hvdberg -

  klopt, maar het hangt af van wat de consumenten willen en doen met hun oude toestel. Nokia gebruikers leveren ze dus schijnbaar vaker in bij Zonzoo:)

 3. hvdberg -

  De top tien is opgesteld uit alle telefoons die Zonzoo binnen krijgt in Nederland. Een telefoonfabrikant heeft hier geen invloed op, aangezien particulieren deze toestellen verkopen aan Zonzoo. Maar het klopt dat Sony Ericsson erg druk bezig is op het vlak van recyclen.

  1. Dominick -

   Dat snap ik, maar een producent kan zijn consumenten wel pushen om hun oude toestel te recyclen op wat voor manier dan ook als ze een nieuwe kopen 🙂

 4. Dominick -

  Wel apart. Terwijl toch vooral Sony Ericsson tegenwoordig erg pusht op dit vlak…. Met de doorverkoopwaarde zal het ook niet te maken hebben:S

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters