Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons

Nokia heeft een kaartenservice en navigatiedienst gelanceerd voor de iPhone en Androidtelefoons. De nieuwe dienst heet Here en werkt deels via de cloud.

Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons schermafbeelding 2012 11 13 om 224005

Op niet-Nokia-telefoons werkt de kaartendienst nog via de browser. Tik here.net in en je komt in de kaartendienst van Nokia. Een app voor iOS is echter al ingeleverd voor beoordeling door Apple en voor Android is een SDK beschikbaar, dus daar zullen ook nog wel apps voor komen. Via de browser is echter ook al veel mogelijk; routeplanning vindt nog plaats door het geven van aanwijzingen op een kaart, echte routeplanning zoals in Tomtom of Google Maps is het nog niet.

Nokia heeft de dienst opengesteld voor verbeteringen door Jan en alleman. Iedereen kan zich aanmelden om informatie op de wereldkaart te plaatsen. Je kunt zelfs je eigen kaarten maken, en wegen, bruggen en viaducten toevoegen. Op die manier hoopt Nokia met de hulp van het publiek de kaartendienst voor alle gebruikers te verbeteren.

De kaarten zijn ook op pc en mac te krijgen, eigenlijk op elk apparaat dat een webbrowser heeft. In de Lumiatelefoons, de Asha’s en de Nokia N9 is de kaartendienst als app opgenomen.

Nokia-CEO Stephen Elop was gisteren aanwezig in San Francisco, waar de dienst werd gelanceerd. Hij liet weten dat de kaarten in 3D-modus op het scherm kunnen worden gebracht, zodat het lijkt alsof je laag over de weg vliegt.

De dienst is deels vormgegeven door het onlangs door Nokia overgenomen Earthmine, een bedrijf dat 3D-kaarten maakt die de satellietfoto’s moeten doen denken aan de Streetviewfoto’s van Google Maps.

Voor de iOS-app komen ook offline kaarten beschikbaar, stembegeleide routeinstructies voor voetgangers en informatie over het openbaar vervoer. De kaarten kunnen volgens Nokia ook benut worden voor augmented reality-toepassingen.

Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons schermafbeelding 2012 11 13 om 222918 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters