Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons

Nokia heeft een kaartenservice en navigatiedienst gelanceerd voor de iPhone en Androidtelefoons. De nieuwe dienst heet Here en werkt deels via de cloud.

Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons schermafbeelding 2012 11 13 om 224005

Op niet-Nokia-telefoons werkt de kaartendienst nog via de browser. Tik here.net in en je komt in de kaartendienst van Nokia. Een app voor iOS is echter al ingeleverd voor beoordeling door Apple en voor Android is een SDK beschikbaar, dus daar zullen ook nog wel apps voor komen. Via de browser is echter ook al veel mogelijk; routeplanning vindt nog plaats door het geven van aanwijzingen op een kaart, echte routeplanning zoals in Tomtom of Google Maps is het nog niet.

Nokia heeft de dienst opengesteld voor verbeteringen door Jan en alleman. Iedereen kan zich aanmelden om informatie op de wereldkaart te plaatsen. Je kunt zelfs je eigen kaarten maken, en wegen, bruggen en viaducten toevoegen. Op die manier hoopt Nokia met de hulp van het publiek de kaartendienst voor alle gebruikers te verbeteren.

De kaarten zijn ook op pc en mac te krijgen, eigenlijk op elk apparaat dat een webbrowser heeft. In de Lumiatelefoons, de Asha’s en de Nokia N9 is de kaartendienst als app opgenomen.

Nokia-CEO Stephen Elop was gisteren aanwezig in San Francisco, waar de dienst werd gelanceerd. Hij liet weten dat de kaarten in 3D-modus op het scherm kunnen worden gebracht, zodat het lijkt alsof je laag over de weg vliegt.

De dienst is deels vormgegeven door het onlangs door Nokia overgenomen Earthmine, een bedrijf dat 3D-kaarten maakt die de satellietfoto’s moeten doen denken aan de Streetviewfoto’s van Google Maps.

Voor de iOS-app komen ook offline kaarten beschikbaar, stembegeleide routeinstructies voor voetgangers en informatie over het openbaar vervoer. De kaarten kunnen volgens Nokia ook benut worden voor augmented reality-toepassingen.

Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons schermafbeelding 2012 11 13 om 222918 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters