Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons

Nokia heeft een kaartenservice en navigatiedienst gelanceerd voor de iPhone en Androidtelefoons. De nieuwe dienst heet Here en werkt deels via de cloud.

Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons schermafbeelding 2012 11 13 om 224005

Op niet-Nokia-telefoons werkt de kaartendienst nog via de browser. Tik here.net in en je komt in de kaartendienst van Nokia. Een app voor iOS is echter al ingeleverd voor beoordeling door Apple en voor Android is een SDK beschikbaar, dus daar zullen ook nog wel apps voor komen. Via de browser is echter ook al veel mogelijk; routeplanning vindt nog plaats door het geven van aanwijzingen op een kaart, echte routeplanning zoals in Tomtom of Google Maps is het nog niet.

Nokia heeft de dienst opengesteld voor verbeteringen door Jan en alleman. Iedereen kan zich aanmelden om informatie op de wereldkaart te plaatsen. Je kunt zelfs je eigen kaarten maken, en wegen, bruggen en viaducten toevoegen. Op die manier hoopt Nokia met de hulp van het publiek de kaartendienst voor alle gebruikers te verbeteren.

De kaarten zijn ook op pc en mac te krijgen, eigenlijk op elk apparaat dat een webbrowser heeft. In de Lumiatelefoons, de Asha’s en de Nokia N9 is de kaartendienst als app opgenomen.

Nokia-CEO Stephen Elop was gisteren aanwezig in San Francisco, waar de dienst werd gelanceerd. Hij liet weten dat de kaarten in 3D-modus op het scherm kunnen worden gebracht, zodat het lijkt alsof je laag over de weg vliegt.

De dienst is deels vormgegeven door het onlangs door Nokia overgenomen Earthmine, een bedrijf dat 3D-kaarten maakt die de satellietfoto’s moeten doen denken aan de Streetviewfoto’s van Google Maps.

Voor de iOS-app komen ook offline kaarten beschikbaar, stembegeleide routeinstructies voor voetgangers en informatie over het openbaar vervoer. De kaarten kunnen volgens Nokia ook benut worden voor augmented reality-toepassingen.

Nokia biedt kaartenservice aan op iPhone en Androidtelefoons schermafbeelding 2012 11 13 om 222918 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters