Nokia blijft bij Symbian voor zakelijke toestellen

Nokia meldt dat het bij Symbian blijft als mobiel besturingssysteem voor de belangrijkste zakentelefoons. Meego gaat Symbian op de zakelijke toestellen niet vervangen, aldus de Finse telefoonproducent.

ilari nurmi Nokia e7

De baas van de afdeling zakentelefoons van Nokia, Ilari Nurmi, heeft dit verteld aan ZDnet UK. Nokia zou grote plannen hebben met Meego, dat samen met Intel wordt ontwikkeld. En er zijn volgens Nurmi ‘verschillende wensen in de zakelijke markt.’ Maar het nieuwe OS voor zakentelefoons wordt niet Meego, maar het nogal verouderde Symbian. ,,Dat is op zakentelefoons nu het primaire platform en dat blijft het in de toekomst”, aldus Nurmi tegen ZDnet.

Meego, de samensmelting van Maemo van Nokia en Moblin van Intel, gaat op verschillende apparaten komen, van smartphones tot notebooks. Het is al beschikbaar als OS voor een netbook, maar de eerste telefoon met Meego moet nog komen. Eigenlijk was de eerste Meego-telefoon ergens dit jaar al gepland, maar Nokia-baas Stephen Elop schoof de release naar 2011. Gelijktijdig veranderde Elop de roadmap voor Symbian. Symbian^4 werd geschrapt en Symbian^3, waar nu al diverse nieuwe smartphones van Nokia mee zijn uitgerust zoals de N8-00, zal geregeld van updates worden voorzien.

Nurmi vindt dit laatste een hele goede zet. Ontwikkelaars voor Symbian hoeven nu niet bang te zijn dat ze hun software voor verschillende versies van Symbian moeten schrijven. De grootste ontwikkelaars voor Symbian zijn Microsoft, IBM en Cisco die veel zakelijke apps maken. De evolutionaire aanpak van het OS blijft het mogelijk maken voor deze bedrijven om voor Symbian te blijven ontwikkelen.

De eerste grote update voor Symbian^3 komt al in het eerste kwartaal van 2011, onthult Nurmi in het gesprek met ZDnet. Veel details wilde Nurmi niet kwijt, maar hij zei wel dat de Nokia-klanten verbeteringen kunnen verwachten op het gebied van mail, veiligheid, Exchange en nog veel meer.

Bron: ZDnet UK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rob_nas -

    Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Symbian kent erg veel tumult de laatste tijd. Symbian^3 is uit, die het gelukkig aardig lijkt te doen maar nog steeds achterloopt bij Android qua performance.
    Daarnaast: Symbian^4 schrappen is goed. Het zou te vreemd en onduidelijk worden: het lijkt logischer dat er een versie 1 en 2 komt, maar Symbian^4 heeft geen doelgroep. Het is logischer om Symbian^3 wat hoger te schalen en de low-mid-semihigh modellen er mee uit te rusten en MeeGo voor de high-end en enthousiastelingen. MeeGo zou trouwens geen modderfiguur slaan als zakelijk smartphoneOS, misschien zou het als optie moeten, dan kun je meer betalen voor een OS waar theoretisch meer mee kan.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters