Nokia blijft het populairst onder jongeren

Dit blijkt uit de resultaten van de Global Habbo Youth Survey (GHYS) Brand Update 2009, dit is een onderzoek van Habbo onder 112.000 jongeren uit dertig verschillende landen.

Habbo

Habbo is een grote virtuele wereld voor jongeren en voert het onderzoek elk jaar uit om te kijken welke standpunten jongeren innemen over grote onderwerpen. Dit jaar was GHYS gericht op mobiele telefoons en gaven de ondervraagde jongeren op wat hun favoriete merk is. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Nokia nog steeds erg populair is en in 13 landen de favoriet is, toch is de hype van Nokia aan het dalen vanaf 15 naar nog maar 13 landen. Volgens de analist Carolina Milanesi komt deze daling doordat Nokia de laatste tijd geen mooie en stoere telefoons heeft uitgebracht.

Sony Ericsson is een goede tweede en is in 9 landen favoriet, wereldwijd is ook SE gedaald, waar in 2008 nog 21% SE aanwees als favoriet doet nu nog maar 18% dat verspreid over 30 landen. Maar Motorola is helemaal gezakt, in 2008 stond het bedrijf nog op de derde plaats onder alle jongeren en nu is het niet eens meer terug te vinden in de top vijf van populairste producenten.

De laatste drie plaatsen in de top vijf zijn voor Samsung, LG en Apple, waarvan Apple vorig jaar nog niet in de top tien voorkwam. Ook BlackBerry weet voor het eerst in de top tien van populairste telecomproducenten onder de jongeren op te duiken, met zijn collectie van smartphones.

Bron: Symbian-freak

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters