Nokia blijft Symbian ondersteunen

Nu Nokia heeft bekendgemaakt in de nabije toekomst over te schakelen op Windows Phone 7, bestond her en der vrees dat het huidige eigen besturingssysteem Symbian niet meer ondersteund zou worden. Een Nokia-manager probeerde de klanten gerust te stellen.

N8 Symbian

“Omdat we onze koers verleggen waar het gaat om het smartphonebesturingssysteem, betekent dat niet dat het bestaande platform (Symbian, red.) compleet vernield is”, meldt Vlasta Berka, manager van Nokia voor Singapore, Maleisië en Brunei. Hij sprak tijdens de presentatie van de Nokia E7 in Singapore.

Er zijn momenteel volgens Nokia zo’n tweehonderd miljoen mobieltjes met Symbian in de wereld. “We hebben nog steeds verplichtingen aan onze gebruikers, ontwikkelaars, zakenpartners en klanten”, verklaarde Berka.

Nokia wil nog zeker 150 miljoen Symbiantelefoons verkopen voordat het besturingssysteem wordt uitgefaseerd en er op de mobieltjes daarna Windows Phone 7 wordt gezet. Symbian zal blijven, meldde de manager.

Berka voegde eraan toe dat Nokia het Symbianplatform blijft ondersteunen. Hij meldde dat er nog zeker vijftig verbeteringen zitten aan te komen. Op allerlei vlak, van het beeld tot de performance van het besturingssysteem. En die verbeteringen komen nog dit jaar.

Toch zal het op een gegeven moment over zijn met Symbian, gelet op de woorden van de hoogste Nokia-baas Stephen Elop. De achterliggende code Qt van Symbian is onbruikbaar voor Windows Phone 7, meldde hij, en daar is voor gekozen om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat bij ontwikkelaars en klanten.

Symbian verliest inmiddels steeds meer aan populariteit. Van 46,9 procent in 2009 tot 37,6 procent in 2010. Deze cijfers zijn afkomstig van Gartner.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters