Nokia blijft Symbian ondersteunen

Nu Nokia heeft bekendgemaakt in de nabije toekomst over te schakelen op Windows Phone 7, bestond her en der vrees dat het huidige eigen besturingssysteem Symbian niet meer ondersteund zou worden. Een Nokia-manager probeerde de klanten gerust te stellen.

N8 Symbian

“Omdat we onze koers verleggen waar het gaat om het smartphonebesturingssysteem, betekent dat niet dat het bestaande platform (Symbian, red.) compleet vernield is”, meldt Vlasta Berka, manager van Nokia voor Singapore, MaleisiĆ« en Brunei. Hij sprak tijdens de presentatie van de Nokia E7 in Singapore.

Er zijn momenteel volgens Nokia zo’n tweehonderd miljoen mobieltjes met Symbian in de wereld. “We hebben nog steeds verplichtingen aan onze gebruikers, ontwikkelaars, zakenpartners en klanten”, verklaarde Berka.

Nokia wil nog zeker 150 miljoen Symbiantelefoons verkopen voordat het besturingssysteem wordt uitgefaseerd en er op de mobieltjes daarna Windows Phone 7 wordt gezet. Symbian zal blijven, meldde de manager.

Berka voegde eraan toe dat Nokia het Symbianplatform blijft ondersteunen. Hij meldde dat er nog zeker vijftig verbeteringen zitten aan te komen. Op allerlei vlak, van het beeld tot de performance van het besturingssysteem. En die verbeteringen komen nog dit jaar.

Toch zal het op een gegeven moment over zijn met Symbian, gelet op de woorden van de hoogste Nokia-baas Stephen Elop. De achterliggende code Qt van Symbian is onbruikbaar voor Windows Phone 7, meldde hij, en daar is voor gekozen om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat bij ontwikkelaars en klanten.

Symbian verliest inmiddels steeds meer aan populariteit. Van 46,9 procent in 2009 tot 37,6 procent in 2010. Deze cijfers zijn afkomstig van Gartner.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters