Nokia blijft Symbian ondersteunen

Nu Nokia heeft bekendgemaakt in de nabije toekomst over te schakelen op Windows Phone 7, bestond her en der vrees dat het huidige eigen besturingssysteem Symbian niet meer ondersteund zou worden. Een Nokia-manager probeerde de klanten gerust te stellen.

N8 Symbian

“Omdat we onze koers verleggen waar het gaat om het smartphonebesturingssysteem, betekent dat niet dat het bestaande platform (Symbian, red.) compleet vernield is”, meldt Vlasta Berka, manager van Nokia voor Singapore, Maleisië en Brunei. Hij sprak tijdens de presentatie van de Nokia E7 in Singapore.

Er zijn momenteel volgens Nokia zo’n tweehonderd miljoen mobieltjes met Symbian in de wereld. “We hebben nog steeds verplichtingen aan onze gebruikers, ontwikkelaars, zakenpartners en klanten”, verklaarde Berka.

Nokia wil nog zeker 150 miljoen Symbiantelefoons verkopen voordat het besturingssysteem wordt uitgefaseerd en er op de mobieltjes daarna Windows Phone 7 wordt gezet. Symbian zal blijven, meldde de manager.

Berka voegde eraan toe dat Nokia het Symbianplatform blijft ondersteunen. Hij meldde dat er nog zeker vijftig verbeteringen zitten aan te komen. Op allerlei vlak, van het beeld tot de performance van het besturingssysteem. En die verbeteringen komen nog dit jaar.

Toch zal het op een gegeven moment over zijn met Symbian, gelet op de woorden van de hoogste Nokia-baas Stephen Elop. De achterliggende code Qt van Symbian is onbruikbaar voor Windows Phone 7, meldde hij, en daar is voor gekozen om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat bij ontwikkelaars en klanten.

Symbian verliest inmiddels steeds meer aan populariteit. Van 46,9 procent in 2009 tot 37,6 procent in 2010. Deze cijfers zijn afkomstig van Gartner.

Bron: CNET

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters