Nokia blijft Symbian ondersteunen

Nu Nokia heeft bekendgemaakt in de nabije toekomst over te schakelen op Windows Phone 7, bestond her en der vrees dat het huidige eigen besturingssysteem Symbian niet meer ondersteund zou worden. Een Nokia-manager probeerde de klanten gerust te stellen.

N8 Symbian

“Omdat we onze koers verleggen waar het gaat om het smartphonebesturingssysteem, betekent dat niet dat het bestaande platform (Symbian, red.) compleet vernield is”, meldt Vlasta Berka, manager van Nokia voor Singapore, Maleisië en Brunei. Hij sprak tijdens de presentatie van de Nokia E7 in Singapore.

Er zijn momenteel volgens Nokia zo’n tweehonderd miljoen mobieltjes met Symbian in de wereld. “We hebben nog steeds verplichtingen aan onze gebruikers, ontwikkelaars, zakenpartners en klanten”, verklaarde Berka.

Nokia wil nog zeker 150 miljoen Symbiantelefoons verkopen voordat het besturingssysteem wordt uitgefaseerd en er op de mobieltjes daarna Windows Phone 7 wordt gezet. Symbian zal blijven, meldde de manager.

Berka voegde eraan toe dat Nokia het Symbianplatform blijft ondersteunen. Hij meldde dat er nog zeker vijftig verbeteringen zitten aan te komen. Op allerlei vlak, van het beeld tot de performance van het besturingssysteem. En die verbeteringen komen nog dit jaar.

Toch zal het op een gegeven moment over zijn met Symbian, gelet op de woorden van de hoogste Nokia-baas Stephen Elop. De achterliggende code Qt van Symbian is onbruikbaar voor Windows Phone 7, meldde hij, en daar is voor gekozen om ervoor te zorgen dat er geen verwarring ontstaat bij ontwikkelaars en klanten.

Symbian verliest inmiddels steeds meer aan populariteit. Van 46,9 procent in 2009 tot 37,6 procent in 2010. Deze cijfers zijn afkomstig van Gartner.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters