Nokia boekt verlies in tweede kwartaal

Nokia heeft de resultaten voor het tweede kwartaal gepubliceerd, waarin de fabrikant zo’n 115 miljoen euro verlies heeft geboekt. De verkoop van Lumia toestellen kent wel een toename.

De verkoop van Lumia toestellen wereldwijd is wel gestegen, alleen in Noord-Amerika krijgt Nokia de toestellen moeilijk aan de man gebracht. Begin dit jaar werden er 5,6 miljoen Lumia toestellen verscheept, in het tweede kwartaal waren dat er 7,4 miljoen. Nokia had al een groei in verkoop van zo’n 27 percent voorspeld en de resultaten blijven dus binnen de verwachtingen. De Lumia 520 is het meest succesvolle toestel, ook meteen het goedkoopste toestel in de Lumia reeks.

De verkoop van ‘gewone’ mobiele telefoons is wel gedaald. Vorig kwartaal verkocht Nokia er nog 55,8 miljoen, dat is dit kwartaal gedaald naar 53,7 miljoen. De gemiddelde prijs van de verkochte toestellen is ook gedaald. Vorig kwartaal ging de gemiddelde telefoon voor zo’n €191 over de toonbank, dat was dit kwartaal iets minder aan gemiddeld €157.

Eerder deze maand maakte Nokia bekend dat het het aandeel van Siemens in Nokia Siemens Networks helemaal ging overkopen, de fabrikant legde daarvoor 1,7 miljard euro op tafel. Die divisie van Nokia doet het beter en heeft dit kwartaal een winst geboekt van 8 miljoen euro.

Nokia heeft laten weten dat het zijn winst nog verder wil optimaliseren door herstructureringen door te voeren, waarbij zo’n 440 werknemers worden getroffen. Het volgende kwartaal wordt zeker spannend voor de Finse fabrikant, met de komst van onder andere de high-end Lumia 1020.

Nokia boekt verlies in tweede kwartaal 131544 nokialumia1020 
De Nokia Lumia 1020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters