Nokia boekt verlies in tweede kwartaal

Nokia heeft de resultaten voor het tweede kwartaal gepubliceerd, waarin de fabrikant zo’n 115 miljoen euro verlies heeft geboekt. De verkoop van Lumia toestellen kent wel een toename.

De verkoop van Lumia toestellen wereldwijd is wel gestegen, alleen in Noord-Amerika krijgt Nokia de toestellen moeilijk aan de man gebracht. Begin dit jaar werden er 5,6 miljoen Lumia toestellen verscheept, in het tweede kwartaal waren dat er 7,4 miljoen. Nokia had al een groei in verkoop van zo’n 27 percent voorspeld en de resultaten blijven dus binnen de verwachtingen. De Lumia 520 is het meest succesvolle toestel, ook meteen het goedkoopste toestel in de Lumia reeks.

De verkoop van ‘gewone’ mobiele telefoons is wel gedaald. Vorig kwartaal verkocht Nokia er nog 55,8 miljoen, dat is dit kwartaal gedaald naar 53,7 miljoen. De gemiddelde prijs van de verkochte toestellen is ook gedaald. Vorig kwartaal ging de gemiddelde telefoon voor zo’n €191 over de toonbank, dat was dit kwartaal iets minder aan gemiddeld €157.

Eerder deze maand maakte Nokia bekend dat het het aandeel van Siemens in Nokia Siemens Networks helemaal ging overkopen, de fabrikant legde daarvoor 1,7 miljard euro op tafel. Die divisie van Nokia doet het beter en heeft dit kwartaal een winst geboekt van 8 miljoen euro.

Nokia heeft laten weten dat het zijn winst nog verder wil optimaliseren door herstructureringen door te voeren, waarbij zo’n 440 werknemers worden getroffen. Het volgende kwartaal wordt zeker spannend voor de Finse fabrikant, met de komst van onder andere de high-end Lumia 1020.

Nokia boekt verlies in tweede kwartaal 131544 nokialumia1020 
De Nokia Lumia 1020
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters