Nokia bouwt radar in in telefoon

Nokia heeft een nieuw concept laten zien van een telefoon met ingebouwde radar. Het toestel, een aangepaste N95, kan via het systeem beweging meten en heeft daarmee ook een aantal leuke toepassingen in de interface.

Nokia radar concept N95

Terwijl de markt hevig beweegt richting de touchscreentelefoons met allemaal leuke interfacesnufjes via het aanraakscherm, heeft Nokia een concept bedacht met een radarinstallatie in een telefoon. Deze nieuwe techniek is niet zozeer bedoeld om personen of andere bewegende voorwerpen op te sporen, maar dient als extra bedieningselement voor de interface, zoals in het demofilmpje hieronder te zien is.

Hoewel er technisch gezien weinig details zijn over deze N95 met ingebouwde radar en het natuurlijk slechts een concept is dat nooit in handen van de normale consument terecht zal komen, laat het wel enkele leuke toepassingen zien die we misschien in de toekomst wel gaan tegenkomen op telefoons. De telefoon kan bijvoorbeeld richting en snelheid bepalen van een bewegend object, in het filmpje een lopende persoon, wat handig is voor het bijhouden van hardlooptijden. Daarnaast laat het filmpje zien dat het een nieuwe vorm van intuïtieve bediening mogelijk kan maken, zonder dat het uitmaakt of er obstakels in de weg zitten. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om inkomende gesprekken te dempen door alleen maar met je hand een beweging langs je broekzak te maken.

Bron: SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters