Nokia brengt Ovi Maps naar de N900 met haar nieuwe map loader – Update

Nokia heeft een applicatie vrijgegeven voor de computer waarmee kaarten van Ovi Maps op de N900 geladen kunnen worden. Zo kunnen gebruikers gratis navigeren met het Maemo-toestel van Nokia zonder internet te gebruiken. Inmiddels lijken ook alle andere telefoons van Nokia met een GPS-ontvanger te kunnen beschikken over de gratis kaarten van Nokia.

Nokia N900 Ovi Maps

Nokia heeft op haar Amerikaanse-website een programma vrijgegeven waarmee kaarten op de Nokia N900 gezet kunnen worden. Nadat Nokia wist aan te kondigen dat het haar navigatiedienst gratis ging maken en omvormen naar Ovi Maps waren veel gebruikers erg blij met deze stap van de producent. Echter was het huidig paradepaardje van Nokia niet ondersteund door de nieuwe dienst waardoor gebruikers steeds online moesten als je graag wilde navigeren met de N900. Inmiddels heeft de producent een applicatie op haar Amerikaanse-website gezet geheten map loader waarmee alle kaarten van Nokia gemakkelijk via de PC of Mac op de N900 gezet kunnen worden. Zo kunnen consumenten offline navigeren met hun N900 en hoeven ze niet bang te zijn voor hoge kosten in het buitenland.

Op de zelfde site is te zien dat er ook andere toestellen worden ondersteund die momenteel niet op de internationale pagina nog staan. Zo kunnen we de Nokia 6700 op de pagina terug vinden maar ook alle andere telefoons van Nokia die voorzien zijn van een GPS-ontvanger. De kaarten dienen wel via de PC of Mac op het toestel gezet te worden maar gratis navigeren voor alle Nokia-telefoons lijkt hiermee een feit.

Update op 6/3/2010 om 13:15 uur:

Het lijkt erop dat de map loader er niet voor zorgt dat mensen gesproken-navigatie gratis krijgen. Er dient via het toestel nog steeds een licentie gekocht te worden voor deze functionaliteiten die in Ovi Maps wel al gratis zijn. Onduidelijk is nog wanneer Nokia ook de andere telefoons zal gaan ondersteunen met gratis gesproken-navigatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pommer -

  Hans, hoe en waar kan ik de Mass Storage selecteren?
  Ik kan dit namelijk nergens vinden. Ik krijg geen verbinding (telefoon-pc) met mijn N900.

 2. Piet -

  Echter was het huidig paradepaardje van Nokia niet ondersteund door de nieuwe dienst waardoor gebruikers steeds online moesten als we wouden navigeren met de N900.

   1. Dominick -

    wouden is niet fout, maar er had door bij gemoet 😛 Je kan namelijk prima door wouden navigeren 😛

 3. Hans -

  Sorry jongens maar ik vrees dat jullie er helemaal naast zitten met dit artikel. Ik heb een N900 vanaf 4 december 2009 en kon toen meteen al via maploader kaarten op mijn N900 zetten (je moet overgens bij de N900 Mass Storage selecteren, dan herkent hij hem) Maploader bestaat al een tijd en wordt derhalve ook al een tijd gebruikt voor elk nokia toestel waar navigatie op zit of op kan, om het gratis kaartmateriaal van Nokia op te kunnen zetten want de kaarten zijn altijd al gratis geweest. Dat je de gratis kaarten er op kunt zetten wil nog niet zeggen dat je dan ook echt kunt navigeren want met de N900 kom je nog steeds niet verder dan zien waaar je bent of een route uitzetten. Echt navigeren van door to door met stembegeleiding is nog niet mogelijk met de N900. De navigatie applicatie op de N900 is versie 1.0 en eigenlijk heel primitief. De gratis navigatie software is vanaf versie 3.3, dus daar zit nogal wat tussen maar nogmaals het kaartmateriaal is altijd al gratis geweest. De licencie die je nodig had was voor de stembegeleiding van door to door, tot versie 3.3. Dit heeft niks met de kaarten te maken. Voor de huidige versie op de N900 kun je niet eens een licencie aanschaffen.

   1. henk -

    Nee de kaarten zijn ook gratis via nokia map loader, alleen als je de navigatiefunctie wil gebruiken wordt gevraagd of je een licenti wilt kopen.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters