Nokia brengt Ovi Maps naar de N900 met haar nieuwe map loader – Update

Nokia heeft een applicatie vrijgegeven voor de computer waarmee kaarten van Ovi Maps op de N900 geladen kunnen worden. Zo kunnen gebruikers gratis navigeren met het Maemo-toestel van Nokia zonder internet te gebruiken. Inmiddels lijken ook alle andere telefoons van Nokia met een GPS-ontvanger te kunnen beschikken over de gratis kaarten van Nokia.

Nokia N900 Ovi Maps

Nokia heeft op haar Amerikaanse-website een programma vrijgegeven waarmee kaarten op de Nokia N900 gezet kunnen worden. Nadat Nokia wist aan te kondigen dat het haar navigatiedienst gratis ging maken en omvormen naar Ovi Maps waren veel gebruikers erg blij met deze stap van de producent. Echter was het huidig paradepaardje van Nokia niet ondersteund door de nieuwe dienst waardoor gebruikers steeds online moesten als je graag wilde navigeren met de N900. Inmiddels heeft de producent een applicatie op haar Amerikaanse-website gezet geheten map loader waarmee alle kaarten van Nokia gemakkelijk via de PC of Mac op de N900 gezet kunnen worden. Zo kunnen consumenten offline navigeren met hun N900 en hoeven ze niet bang te zijn voor hoge kosten in het buitenland.

Op de zelfde site is te zien dat er ook andere toestellen worden ondersteund die momenteel niet op de internationale pagina nog staan. Zo kunnen we de Nokia 6700 op de pagina terug vinden maar ook alle andere telefoons van Nokia die voorzien zijn van een GPS-ontvanger. De kaarten dienen wel via de PC of Mac op het toestel gezet te worden maar gratis navigeren voor alle Nokia-telefoons lijkt hiermee een feit.

Update op 6/3/2010 om 13:15 uur:

Het lijkt erop dat de map loader er niet voor zorgt dat mensen gesproken-navigatie gratis krijgen. Er dient via het toestel nog steeds een licentie gekocht te worden voor deze functionaliteiten die in Ovi Maps wel al gratis zijn. Onduidelijk is nog wanneer Nokia ook de andere telefoons zal gaan ondersteunen met gratis gesproken-navigatie.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters