Nokia brengt Ovi Music naar Nederland en stript muziek van DRM

Nokia Nederland heeft aangekondigd dat het haar muziekwinkel gaat omdopen tot Ovi Music. Ook gaat de producent al haar muziek DRM-vrij maken waardoor de bestanden op alle muziekapparatuur gedeeld kan worden.

Nokia Ovi Music

Nokia Nederland heeft na de bekendmaking van de internationale overgang van Nokia Music naar Ovi Music ook te kennen gegeven dat de Nederlandse winkel omgedoopt zal gaan worden tot Ovi Music. De producent is van plan om al haar diensten onder de Ovi vlag te gaan brengen en het rebranden van Nokia Music is wederom een stap in deze richting. De belangrijkste verbetering van de nieuwe dienst is dat mensen onbeperkt muziek kunnen downloaden en daarvoor DRM-vrije bestanden terug krijgen. Tot nog toe waren alle bestanden beveiligd zodat zo op een beperkt aantal apparaten verplaatst konden worden. Deze beveiliging heeft Nokia als eerste muziekdienst laten vervallen en lijkt een gouden greep om concurrent Apple en diens iTunes te beconcurreren. Deze beslissing past in de strategie van Nokia om zijn diensten open en vrij aan te bieden, aldus de producent.

De winkel zal in de komende weken omgetoverd worden tot Ovi Music. Dit zal enkele weken duren waarna de winkel ook in Nederland live zal gaan en DRM-vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. michaelpb -

    Eindelijk. Heb heel wat gekocht in die music-store, maar een gezeik met licenties… Dat wil je niet weten. Dan werkt het weer wel, dan weer niet. Heb uiteindelijk de gekochte albums alsnog illegaal gedownload om ze normaal en zeker te kunnen afspelen. Belachelijk gedoe dat DRM. Is net zoiets als CD's verkopen die het alleen in je thuis-speler doen en verder nergens.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters